Πυγμαχία: Η ΔΟΕ απειλεί με σοβαρές συνέπειες την Παγκόσμια ομοσπονδία αν κινηθεί νομικά

Τα γραφεία της ΔΟΕ

bet365

Χοντραίνει η κόντρα της ΔΟΕ με την IBA καθώς η τελευταία απειλεί με αγωγές και η πρώτη με κυρώσεις που θα φέρουν το άθλημα στην αφάνεια.

Η ΔΟΕ έστειλε επιστολή στην Παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας, απαντώντας στα σχόλια του επικεφαλής της IBA για «βαθιά ανησυχία για το πως διοικείται η ΔΟΕ και για τις αρχές της περί διαφάνειας και αμεροληψίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ουμάρ Κρέμλεφ, έχει αγνοήσει πλήρως την διεθνή οδηγία και επιτρέπει σε Ρώσους αθλητές να συμμετέχουν με τη σημαία τους σε διεθνείς αγώνες και παράλληλα απειλεί με αγωγές την ΔΟΕ γιατί σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κριτές και διαιτητές που υπάγονται στην ΙΒΑ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στα προολυμπιακά τουρνουά.

Αυτά γίνονται από τις εκάστοτε παγκόσμιες ομοσπονδίες με εξαίρεση την πυγμαχία η οποία είναι τιμωρημένη από την ΔΟΕ λόγω διαφθοράς και στημένων αγώνων και διοργανώνει η ίδια η Ολυμπιακή Επιτροπή το προολυμπιακό και ολυμπιακό τουρνουά.

ΔΟΕ: «Δεχόμαστε αθλήματα μόνο εάν έχουν δίκαιη διαδικασία πρόκρισης»

Αναφορικά με την απάντηση της ΔΟΕ στις απειλές της ΙΒΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Μαρκ Ανταμς, ανέφερε: «Οι κατηγορίες που μας αποδώσατε στο γράμμα, ειδικά στο ζήτημα της διαφάνειας στις έρευνες, διαψεύδεται κατηγορηματικά. Μετά τις συζητήσεις που είχαμε σήμερα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αποφάσισε τα εξής:
Θα αναλυθούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ιδιαίτερα η έκθεση των ειδικών για να προσδιοριστεί εάν εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την πρακτική και τις δραστηριότητες της IBA σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη, ώστε να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: A - Ενημέρωση στην IBA για τα πιθανά σημεία μη συμμόρφωσης με το δικαίωμα της IBA να ακούγεται γραπτώς.

Β. Εκθεση σχετικά με την πρακτική της IBA με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης του εμπειρογνώμονα και των απαντήσεων της IBA που θα παρουσιαστούν σε επόμενη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ.

Σύμφωνα με την ανάθεση εξουσιών που αναφέρθηκε παραπάνω, θα επανέλθουμε σε εσάς εν ευθέτω χρόνω.»

Το ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι θα διοργανωθεί από την ΔΟΕ, όπως έγινε και στο Τόκιο, ενώ προς το παρόν το άθλημα είναι εκτός λίστας για το Λος Αντζελες το 2028.
Μερίδα αθλητών της πυγμαχίας διαδήλωσε χθες έξω από τα γραφεία της ΔΟΕ, ζητώντας να σταματήσει την διαμάχη με την IBA.

«Εάν στην παγκόσμια ομοσπονδία θέλουν πραγματικά να προχωρήσουν με αυτό που περιέχεται σε αυτή την επιστολή (αγωγές), αυτό θα έδειχνε ότι δεν ενδιαφέρονται για έναν δίκαιο ανταγωνισμό και δίκαιη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Άνταμς.

«Η ΔΟΕ μπορεί να δεχθεί ένα άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο όπου υπήρξε πλήρης και δίκαιη διαδικασία πρόκρισης. Είναι η ΔΟΕ που είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία πρόκρισης για την πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Και για να το ξεκαθαρίσουμε: η ΔΟΕ δεν έχει πρόβλημα με το ίδιο το άθλημα της πυγμαχίας, ούτε με τους πυγμάχους, αλλά υπάρχουν προβλήματα με αυτήν την ομοσπονδία. Εάν η IBA προχωρήσει με αυτές τις προτάσεις, θα έχει αρκετές συνέπειες» ξεκαθάρισε ο Ανταμς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα