Οι πυγμάχοι του Αφγανιστάν έμειναν στην Σερβία και αρνούνται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Κώστας Ευθυμιάδης
Οι πυγμάχοι του Αφγανιστάν έμειναν στην Σερβία και αρνούνται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

bet365

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πυγμαχίας έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα μήνα στη Σερβία, αλλά η αποστολή του Αφγανιστάν παραμένει ηθελημένα στη χώρα.

Καθηλωμένοι στη Σερβία είναι εδώ και ένα μήνα οι αθλητές της πυγμαχίας από το Αφγανιστάν.

Οι αθλητές και οι συνοδοί τους, αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στις 6 Νοεμβρίου στο Βελιγράδι, αλλά από τότε παραμένουν στη χώρα αρνούμενοι να επιστρέψουν στην Καμπούλ, λόγω των Ταλιμπάν.

Πρόκειται για 11 αθλητές και δύο συνοδούς οι οποίοι μεταφέρονται από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και από γυμναστήριο σε γυμναστήριο, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο. Ο Χασίντ Μαλικζαντά, αθλητής της αποστολής, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως μετακινούνται εντός της Σερβίας κάνοντας προπονήσεις, καθώς φοβούνται πως αν επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οι Ταλιμπάν, που έκλεισαν όλα τα γυμναστήρια στο Αφγανιστάν, θα τους σκοτώσουν.

«Από τότε που ανέλαβαν οι Ταλιμπάν δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με το μποξ. Εχω προσωπικά δεχτεί πολλές προειδοποιήσεις» ανέφερε ο αθλητής στο AFP.

Ο Γουαϊντουλά Χαμεντί, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας της χώρας στην πυγμαχία, έχει ήδη ειδοποιηθεί να μην επιστρέψει στο Αφγανιστάν
Η πυγμαχία, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, είναι ένα άθλημα «κόντρα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και δεν είναι επιτρεπτό από το καθεστώς τους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα