Ελλάδα - Βραζιλία 23-4: Χόρεψε... σάμπα την «σελεσάο» η Εθνική (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Παπαναστασίου με τη μπάλα σε ματς της Εθνικής πόλο

bet365

Η Εθνική ομάδα πόλο είχε άλλο ένα εύκολο πρωϊνό κόντρα στη Βραζιλία (23-4) και την Παρασκευή θα πάει να κλειδώσει την πρωτιά στον β' όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, κόντρα στην Γαλλία.

Δεύτερο πρωινό ματς, δεύτερος περίπατος για την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκαν της Βραζιλίας με σκορ 23-4 και την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία, με στόχο τη νίκη που θα την στείλει απευθείας στα προημιτελικά.

Νωρίτερα, οι Γάλλοι επικράτησαν της Κίνας με 16-9 (3-3, 4-2, 2-1, 7-3) αποτέλεσμα που ευνοεί την Εθνική μας, αφού θα είναι πρώτη και με ισοπαλία την Παρασκευή, λόγω διαφοράς τερμάτων.

Το ματς δεν χωρά σε κριτική, αφού το 4-3 στα πρώτα έξι λεπτά του αγώνα, έγινε.... 16-3 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, με το σερί της Εθνικής μας ομάδας να σταματά στο 22-4, αφού οι Βραζιλιάνοι σκόραραν 1:47 πριν το τέλος, 24 λεπτά μετά το προηγούμενο τέρμα τους.

Το ματς

Η Εθνική μας ξεκίνησε δυνατά με δύο γρήγορα γκολ από τους Γενηδουνιά (περιφέρεια) και Αργυρόπουλο (3μ.), με τον Γκιμαράες να μειώνει για τους Βραζιλιάνους και τον Πέδρο Ρεάλ πάλι από την περιφέρεια να ισοφαρίζει.

Ο Καλογερόπουλος όμως σε κόντρα επίθεση και ο Παπαναστασίου με πέναλτι, πήγαν το σκορ στο 4-2.

Οι Βραζιλιάνοι μείωσαν εκ νέου, αλλά ο Γκίλλας πήγε πάλι την διαφορά στα δύο τέρματα (5-3), ενώ σε άλλη μια κόντρα, ο Καλογερόπουλος έγραψε το 6-3, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο.

Ο ίδιος παίκτης έκανε από την περιφέρεια το 7-3, ενώ μετά από δύο χαμένα τετ α τετ της Εθνικής, ο Κάκαρης στον παραπάνω έγραψε το 8-3 και ο Φουντούλης το 9-3.

Στον παραπάνω, ο Νικολαϊδης ανέβασε κι άλλο την διαφορά, με την περίοδο να τελειώνει τελικά με αυτό το σκορ.

Μέσα σε ένα λεπτό το σκορ έγινε 12-3 με τους Αργυρόπουλο και Γκίλλα (πέναλτι), ενώ σε κόντρα, μετά από ένα, από τα πολλά, κλέψιμο ο Σκουμπάκης πήγε την διαφορα σε διψήφιο αριθμό (13-3). Ο Φουντούλης από το πέναλτι μεγάλωσε κι άλλο την διαφορά.

Με την έναρξη του 4ου οκταλέπτου, το σερί της Εθνικής μεγάλωσε από τον Κάκαρη που σκόραρε δύο φορές. Ο Γεννηδουνιάς με… ριμπάουντ έκανε το 19-3. Στην κόντρα ο Φουντούλης έφτασε το σκορ στο 21-3, 4 λεπτά πριν το τέλος.

Σχεδόν 24 λεπτά μετά το τελευταίο τους τέρμα, οι Βραζιλιάνοι σκόραραν με τον Πιρέζ, μειώνοντας σε 22-4 και σταματώντας στο 18-0 το σερί της Εθνικής μας ομάδας. Ο Παπανικολάου σκόραρε για το τελικό 23-4.

ΕΛΛΑΔΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ 23-4

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-0, 6-0, 7-1

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 3, Αργυρόπουλος 3, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 1, Καλογερόπουλος 3, Παπανικολάου 1, Τζωρτζάτος

Βραζιλία (Ντίαζ): Μπαρέλα, Καμπράλ, Ναρντάτσι, Κουτίνιο, ντε Ολιβέιρα, Ραφαέλ Ρεάλ, Πέδρο Ρεάλ 1, ντα Σίλβα, Γκιμαράες 1, Ρικάρντο Σίλβα, Πιρές 2, Κασραλάντε, Μέντες.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ Τελευταία Νέα