Τάσος Παπαναστασίου στο Gazzetta : «Τα σπίτια φτιάχνονται, το μετάλλιο το περιμέναμε δεκαετίες» (pics)

Τάσος Παπαναστασίου στο Gazzetta : «Τα σπίτια φτιάχνονται, το μετάλλιο το περιμέναμε δεκαετίες» (pics)

bet365

Ο Ολυμπιονίκης Τάσος Παπαναστασίου μιλάει στο Gazzetta για την επιτυχία της εθνικής Ελλάδος, τον γιο του Αλέξανδρο και την καταστροφή που υπέστη το σπίτι του στην Αγία Άννα.

Την ίδια ώρα που ο γιος, Αλέξανδρος με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα πόλο της Ελλάδος έφτανε στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, ο πατέρας Τάσος μάθαινε ότι το σπίτι τους στην Αγία Άννα της Εύβοιας έχει πιάσει φωτιά.

Τα συναισθήματα ανάμικτα. Αυτό έδειξε και με το post του στα social media, ο Τάσος Παπαναστασίου ή για τους μυημένους στο πόλο, ο "πιλότος".

Ο Τάσος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της εποχής του. Με παρουσία σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες και με κορυφαία θέση την 6η το 1996 στην Ατλάντα.

Φουνταριστός ολκής με μακρά θητεία στην εθνική, το 1999, έφερε στη ζωή μαζί με την σύζυγο του τον διάδοχο. Τον Αλέξανδρο.

Γεννήθηκε τρία χρόνια μετά από την Ατλάντα το 1999 και δεν θυμάται τον μπαμπά να παίζει στην εθνική ομάδα.

Ο μπαμπάς όμως θα θυμάται για πάντα τον γιο στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!

Ο Τάσος Παπαναστασίου μίλησε στο Gazzetta για την επιτυχία της εθνικής Ελλάδος, τον γιο του Αλέξανδρο και την καταστροφή που υπέστη το σπίτι του στην Αγία Άννα.

agia anna

«Κάηκαν αποθήκες και δέντρα. Δεν θα πάω ξανά»

Τον ρωτήσαμε για την καταστροφή στην Αγία Άννα και μας είπε: «Είμαστε τυχεροί. Δεν έκαψε το σπίτι αλλά κάηκαν οι αποθήκες και όλα τα δέντρα, η αυλή.

Η κατάστροφη είναι τεράστια στην περιοχή. Δεν έχει μείνει τίποτα. Δεν έχω ψυχή να ξαναπάω να μείνω εκεί. Ήθελα να πάω να δω τις καταστροφές αλλά είναι κλειστός ο δρόμος».

agia anna

Μια ημέρα μετά μπορεί πλέον να μας πει για το συναίσθημα που υπερισχύει μέσα του. Η χαρά για τον Αλέξανδρο ή η λύπη για την φωτιά: «Από την πρώτη ημέρα νιώθω χαρά γι΄αυτή την ομάδα και τις επιτυχίες της.

Το μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες το περιμέναμε δεκαετίες και μπορεί να έρθει ξανά μετά από 5-6 γεννιές. Ελπίζω να παραμείνουμε στα μετάλλια. Η χαρά για την ομάδα και τον Αλέξανδρο υπερισχύει».

«Μιλούσε για μετάλλιο ο Αλέξανδρος»

Πάμε στα αγωνιστικά: «Η ομάδα είναι καταπληκτική. Παίζει τρομερή άμυνα. Αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία του Θοδωρή αφού ένωσε παλιούς και νέους και δημιούργησε μια ομάδα που παίζει τέτοια άμυνα.

Στην επίθεση έχουμε πολλά παιδιά που θα σκοράρουν. Η άμυνα όμως δίνει νίκες. Είναι όλοι τους άξιοι. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι περίμεναν αυτό που έγινε στο Τόκιο. Βέβαια να σου πω την αλήθεια ο Αλέξανδρος μου έλεγε εδώ και ένα χρόνο για μετάλλιο. Του έλεγε έχει καιρό η ομάδα ως το Παρίσι.

aa

Μου έλεγε όχι τώρα στο Τόκιο. Βάζαμε και στοιχήματα. Αυτό το συζητούσαν στην ομάδα. Το πίστευαν όλα τα παιδιά. Εάν δεν το πιστέψεις τόσο δεν θα έρθει. Αυτό το μετάλλιο είναι δικαίωση για όλες τις γεννιές. Από εκείνη του Καπράλου και του Γιαννόπουλου και του Αρώνη και έως τις πιο νέες.

Είναι υποχρέωση μας να πάμε την Τετάρτη στο αεροδρόμιο να τους αποθεώσουμε. Στον τελικό όλα μπορεί να γίνουν. Αυτά τα παιδιά έδειξαν ότι δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο».

«Βιτρίνα για το ελληνικό πόλο οι δηλώσεις Φουντούλη»

Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και ο Τάσος βγάζει το καπέλο στον Γιάννη Φουντούλη και στην δήλωση του προς τους συμπατριώτες μας που βιώνουν δραματικές στιγμές λόγω της πύρινης λαίλαπας.

ff

«Ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη. Αυτή η δήλωση είναι η βιτρίνα για το άθλημα μας. Ο Γιάννης με τα λόγια του εκπροσωπεί όλη την ομάδα, όλο το ελληνικό πόλο και δείχνει το ήθος των παιδιών.

Μπράβο. Η ομάδα έχει παιδιά διαμάντια», μας λέει ο Τάσος Παπαναστασίου.

«Εμείς εάν μπαίναμε 4αδα τελειώναμε»

Το 1996 στην Ατλάντα η Ελλάδα ήταν 6η στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέλος της ήταν φυσικά ο Τάσος Παπαναστασίου. Αυτή ήταν έως το 2004 η μεγαλύτερη επιτυχία μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τάσος μας μιλάει για το τότε: «Αυτή η ομάδα η σημερινή έκλεισε την ψαλίδα. Κοίταξε όλες τις ομάδες στα μάτια. Εμείς είχαμε πλαφόν. Εάν θα ήμασταν στην 4αδα λέγαμε πετύχαμε. Τώρα βλέπεις αυτά τα παιδιά δεν τους αρκεί ένα μετάλλιο. Έχουν ήδη το ασημένιο και θέλουν το χρυσό.

ss

Εμείς τότε βλέπαμε κάποιους παίκτες σε αντίπαλες ομάδες και νιώθαμε δέος. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα. Σ' αυτό έχουν συμβάλλει οι μεγάλες επιτυχίες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Είναι μόνιμα στην ελίτ και οι παίκτες του παίζουν σε υψηλό επίπεδο για χρόνια.

Ακόμη πολλά παιδιά είναι σε ομάδες του εξωτερικού και έχουν αποκτήσει εμπειρίες. Για παράδειγμα τους Ούγγρους, τους έχουν συνέχεια αντιπάλους στην Ευρώπη με τους συλλόγους ή και συμπαίκτες. Τους γνωρίζουν καλά».

sss

«Να μην θυμάται η Πολιτεία κάθε 4 χρόνια το πόλο»

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κατέκτησε 3 παγκόσμια και 1 ευρωπαϊκό μετάλλιο σε επίπεδο νέων και εφήβων και αρκετά από αυτά τα παιδιά είναι στην ομάδα του Τόκιο. «Αυτό που θέλω να πω γενικά είναι ότι δεν πρέπει η Πολιτεία να θυμάται το πόλο κάθε 4 χρόνια ή σε μεγάλες επιτυχίες.

Πρέπει να δώσει κίνητρα στα παιδιά όταν είναι πιο μικρά και να επιβραβεύσει τις επιτυχίες τους. Να σου πω ότι οι εθνικές ομάδες έχουν φέρει χρυσά σε επίπεδο νέων αλλά δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από την Πολιτεία. Γιατί; Γιατί λέει δεν είναι σε επίπεδο ανδρών-γυναικών.

ss

Μα ρε παιδιά πως θα έρθουν οι επιτυχίες στους άνδρες εάν δεν δουλέψουμε στα τμήματα υποδομής; Ξέρεις ότι παιδιά από επαρχία έδιναν λεφτά απο την τσέπη τους για προετοιμασία; Αυτά πρέπει ν' αλλάξουν», σημειώνει ο Τάσος.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα