Πόλο: Οι δύο τρόποι για να πάρει η Εθνική γυναικών την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Ξενάκη πανηγυρίζει

bet365

Η Εθνική πόλο των γυναικών θα παίξει αύριο (11/1, 20:00) κόντρα στην Ισπανία για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα των γυναικών πήγε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο του Αϊντχόφεν με τρεις στόχους.

Ο ένας ήταν να εξασφαλίσει εισιτήριο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του επόμενου μήνα στη Ντόχα, πράγμα που το κατάφερε. Ο δεύτερος ήταν να διεκδικήσει ένα μετάλλιο και είναι μια ανάσα από αυτό, αφού έφτασε στα ημιτελικά.

Ο τρίτος, που είναι και ο σημαντικότερος, όπως τόνισε χθες και η Αλεξία Καμμένου, είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έτσι όπως εξελίχθηκε η διοργάνωση, απέχει μία νίκη από το να ταξιδέψει στο Παρίσι.

«Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ο ημιτελικός με την Ισπανία, έχουμε μια ημέρα να πάρουμε ανάσες και να δουλέψουμε στο τακτικό κομμάτι όσο καλύτερα γίνεται. Στόχος μας είναι η νίκη, ξέρουμε και σεβόμαστε τον αντίπαλο, δεν έχουμε άγχος, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα κατά της Γαλλίας, μια ομάδα με προπονητή τον Τεό Λοράντο που μας ξέρει πολύ καλά. Πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στην άμυνα και στην επίθεση να μην κάνουμε λάθη. Έχουμε πίστη και αυτοσυγκέντρωση, περάσαμε στην τετράδα, είναι μια επιτυχία που για δεύτερη συνεχή φορά περάσαμε στα ημιτελικά, αλλά εδώ ήρθαμε για κάτι άλλο…» δήλωσε η Καμμένου μετά την πρόκριση επί της Γαλλίας.

Πώς προκρίνεται στο Παρίσι η Εθνική πόλο

Τα σενάρια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι δύο.

Το πρώτο σενάριο μας εξασφαλίζει θέση στο Παρίσι αν η Εθνική κερδίσει αύριο την Ισπανία και περάσει τελικό, αλλά την ίδια ώρα αντίπαλος θα είναι εκεί η Ολλανδία.

Το δεύτερο σενάριο είναι σε περίπτωση ήττας από την Ισπανία, να διεκδικήσει το χάλκινο, κόντρα στην Ιταλία όμως.

Η Ολλανδία και η Ισπανία έχουν εξασφαλίσει από πέρυσι θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δίνει ένα επιπλέον εισιτήριο. Ελλάδα και Ιταλία θα είναι οι δύο ομάδες που θα το διεκδικήσουν και όποια πάρει καλύτερη θέση, θα ταξιδέψει για τη Γαλλία.

Για την Ελλάδα πάντως είναι επιτακτική ανάγκη να προκριθεί στον τελικό η Ολλανδία και στα δύο σενάρια, ενώ το ίδιο επιθυμεί και η Ιταλία για την Ισπανία.

Να θυμίσουμε ότι στις 20:00 αύριο θα γίνει το Ελλάδα - Ισπανία και στις 21:30 το Ολλανδία - Ιταλία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα