Μαρίνα Κοτσιώνη στο Gazzetta: «Οι αποκρούσεις των πέναλτι είναι τύχη»

Η τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης, Μαρίνα Κοτσιώνη

bet365

Η τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης, Μαρίνα Κοτσιώνη νικήθηκε μόνο στο ένα από τα έξι πέναλτι που εκτέλεσαν οι παίκτριες του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 γυναικών.

Η Βουλιαγμένη μπορεί να μην τα κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό στον 1ο τελικό του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 γυναικών στον Πειραιά, γνωρίζοντας την ήττα με 13-9, όμως στις τάξεις της είχε μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες του αγώνα, την τερματοφύλακα Μαρίνα Κοτσιώνη.

Η 24χρονη παίκτρια εξελίσσεται σε σπεσιαλίστρια στις αποκρούσεις πέναλτι. Ούτε ένα, ούτε δύο άλλα έξι φορές βρέθηκε απέναντι σε εκτελέσεις πέναλτι παικτριών του Ολυμπιακού και νικήθηκε μόλις μια φορά από τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Η Κοτσιώνη απέκρουσε τις εκτελέσεις της Ελευθεριάδου, της Βασιλικής και της Ελευθερίας Πλευρίτου και όπως μας διόρθωσε, είχε επαφή με την μπάλα στην εκτέλεση της Έλενας Ξανάκη, πριν η μπάλα βρει το αριστερό δοκάρι της εστίας της.

Στη μοναδική περίπτωση που δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ήταν στην εκτέλεση της Μυριοκεφαλιτάκη, όταν η μπάλα γλίστρησε στο χέρι της και έφυγε ψηλά άουτ.

Και όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια των επιδόσεών της στον 3ο ημιτελικό με τον Εθνικό, όταν στη διαδικασία των πέναλτι νίκησε δύο φορές -παρακαλώ- την Άλκηστη Μπενέκου και άλλη μια την Κανετίδου, στέλνοντας τη Βουλιαγμένη ξανά στους τελικούς της Α1.

«Το έχω κάνει και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια στη Βουλιαγμένη, είχα πιάσει τρία πέναλτι» μας θυμίζει η Μαρίνα Κοτσιώνη.

kotsioni


Στην ερώτηση πώς έχει αναπτύξει αυτή την ικανότητα, η τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης είχε αποστομωτική απάντηση, δεχόμενη τα πειράγματα της παρέας της: «Τα πέναλτι είναι τύχη, τα πιάνω, αλλά τρώω τα άλλα (σ.σ. γέλια)».

Αναφερόμενη την παρουσία της Βουλιαγμένης μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα τόνισε: «Πέρυσι μείνανε εκτός των τελικών, χειρότερα δεν γινόταν. Στην ομάδα υπάρχουν πολλές νεαρές παίκτριες, η Βουλιαγμένη τώρα αρχίζει να δημιουργεί μια νέα δυνατή ομάδα».

@Photo credits: eurokinissi
 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα