Η Βουλιαγμένη στα πέναλτι τον Εθνικό, επιστροφή στους τελικούς της Α1 πόλο γυναικών κόντρα στον Ολυμπιακό

Η Βουλιαγμένη επέστρεψε στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 πόλο γυναικών.

bet365

Στο 16ο πέναλτι η μπίλια έκατσε στη Βουλιαγμένη, που νικώντας τον Εθνικό με 10-9 (καν. αγ. 5-5) θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 πόλο γυναικών. .

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε στο κολυμβητήριο του Λαιμού το 2ο εισιτήριο στους τελικούς του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 γυναικών. Η Βουλιαγμένη βγήκε νικήτρια επί του Εθνικού με συνολικό σκορ 10-9 (καν. αγ. 5-5) και μετά το περσινό διάλειμμα επιστρέφει στους τελικούς, όπου με μειοντέκτημα έδρας θα παίξει με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ο Εθνικός και η περσινή φιναλίστ Γλυφάδα θα παίξουν για την 3η θέση.

Χρειάστηκε να εκτελεστούν 16 πέναλτι μέχρι να βγει η νικήτρια στο δραματικό 3ο αγώνα της ημιτελικής σειράς ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τον Εθνικό. Μεγάλες πρωταγωνίστριες οι δύο τερματοφύλακες, με τη Μαρίνα Κοτσιώνη να νικά και στη δεύτερη εκτέλεση την Άλκηστη Μπενέκου και να χαρίζει την πρόκριση στη Βουλιαγμένη. Στην απέναντι εστία τρεις αποκρούσεις είχε η αρχηγός Ελένη Σωτηρέλη, στην πρώτη πεντάδα των πέναλτι, όμως δεν αποδείχθηκαν αρκετές για τον Εθνικό.

Ο αγώνας στην κανονική διάρκεια χαρακτηρίστηκε από το άγχος, την αστοχία (1/8 η Βουλιαγμένη στον παραπάνω, 1/6 ο Εθνικός), αλλά και από την επιστροφή τού Εθνικού στην 4η περίοδο.

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο, με τα μοναδικά γκολ στον παραπάνω διαμορφώθηκε το ισόπαλο 1-1 του ημιχρόνου, με τη Στρατιδάκη να σκοράρει για τη Βουλιαγμένη και την Κανετίδου να απαντά για τον Εθνικό.

Στο δεύτερο μισό η Ελληνιάδη πέτυχε όλα τα γκολ για τη Βουλιαγμένη, τα τρία στο 3ο οκτάλεπτο, δίνοντας προβάδισμα με 4-2 στην ομάδα της. Ο Εθνικός είχε απάντηση στην 4η περίοδο, μείωσε με την Αντριους (6:44) και ισοφάρισε με την Κοντονή σε 4-4 (5:10).

Η Γιαννοπούλου κερδίζοντας το 2ο πέναλτι στον αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στην Ελληνιάδη να κάνει το 5-4. Ακολούθησε χαμένη επίθεση στον παραπάνω για τη Βουλιαγμένη (2:44), για να έρθει η Μαρία Μπορισόβα από τα 2μ. για να ισοφαρίσει σε 5-5 στα 2:03, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Τα πέναλτι

Ελληνιάδη Απόκρουση Σωτηρέλη

Κοντονή 0-1

Ριτζ 1-1

Κανετίδου Απόκρουση Κοτσιώνη

Γιαννοπούλου 2-1

Άλκ. Μπενέκου Απόκρουση Κοτσιώνη

Αγγελίδη Απόκρουση Σωτηρέλη

Καραμπέτσου Δοκάρι

Μιμίδη Απόκρουση Σωτηρέλη

Μπορίσοβα 2-2

Ελληνιάδη 3-2

Κοντονή 3-3

Ριτζ 4-3

Κανετίδου 4-4

Γιαννοπουλου 5-4

Αλκ. Μπενέκου Απόκρουση Κοτσιώνη

Τα οκτάλεπτα: 0-0, 1-1, 3-1, 1-3.
Τα πέναλτι: 5-4

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καΐάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 5, Γιαννοπούλου 2, Ριτζ 2, Τανκέεβα, Βάλβη, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Ε. Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Γιώργος Μορφέσης): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου, Μπορίσοβα 2, Λασκαρίδου, Κοντονή 3, Μπέτα, Χατζηκυριακάκη, Άλκ. Μπενέκου 1, Ρακιτζή, Κανετίδου 2, Ιόλη Μπενέκου, Άντριους 1, Μπεκρή, Κατσιμπρή, Κλαψιανού.

 

Τελευταία Νέα