Πόλο: H Κίνα του Παυλίδη πρωταθλήτρια Ασίας και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Χάρης Παυλίδης με τους συνεργάτες του κρατούν την ελληνική σημαία

bet365

Η γυναικεία ομάδα πόλο της Κίνας επικράτησε με το εντυπωσιακό 24-11 της Ιαπωνίας στον τελικό των Πανασιατικών Αγώνων και έκλεισε το εισιτήριο για το Παρίσι.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ήταν εξ αρχής το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, που θα έδινε και το μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν είναι ανταγωνισμό, με την Ιαπωνία να χάνει με 6-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 13-8 στο ημίχρονο. Τα κορίτσια του Χ. Παυλίδη στο τρίτο οκτάλεπτο πήγαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο ωστόσο και πήραν το χρυσό μετάλλιο.

Ηδη στους Ολυμπιακούς πέραν της Κίνας και της διοργανώτριας Γαλλίας, έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή η Ολλανδια, η Ισπανία και η Αυστραλία.

Μένουν πέντε εισιτήρια, ένα εκ των οποίων θα είναι από τους Παναμερικανικούς Αγώνες (κατά 99% ΗΠΑ), ένα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Γενάρη (η ομάδα με την καλύτερη κατάταξη πλην των δύο που ήδη έχουν προκριθεί στο Παρίσι από την ήπειρο) και άλλα τρία από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, από τα οποία όμως το ένα θα πάει στην καλύτερη Αφρικανική ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα