Πανιώνιος: Νέο ευρωπαϊκό πάρτι στη Νέα Σμύρνη και άλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Euro Cup

Δημήτρης Ντζάνης
Πανιώνιος: Νέο ευρωπαϊκό πάρτι στη Νέα Σμύρνη και άλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Euro Cup

bet365

Ο Πανιώνιος με τη δύναμη της έδρας νίκησε τη ρουμανική Οραντέα με 10-5 και έβαλες γερές βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του Euro Cup.

Oι «Πάνθηρες» έστησαν το γνώριμο σκηνικό στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, οι παίκτες του Πανιώνιου ακολούθησαν στον ρυθμό τους νίκησαν την Οραντέα με 10-5 και απέκτησαν τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης στα ημιτελικά του Euro Cup, εν όψει του επαναληπτικού στις 8 Φεβρουαρίου στην ομώνυνη πόλη της Ρουμανίας.

Mε τη δύναμη της έδρας ο Πανιώνιος μπόρεσε να πάρει στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα να δημιιουργήσει και να πάρει τη διαφορά που τον χρίζει, πλέον, μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

panionios water polo

Η Οραντέα κατάφερνε να βρίσκεται κοντά στο σκορ, ο Πανιώνιος προηγήθηκε 2-0, 3-1 και 4-2, με την Οραντέα να μειώνει στο γκολ, πριν ο Καλαϊτζής διαμορφώσει το 5-3 για το πρώτο ημίχρονο.

Σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το 3ο οκτάλεπτο, ο Πανιώνιος κράτησε ανέπαφη την εστία του και με τα γκολ των Γκιουβέτση και Καπετανάκη η διαφορά ανέβηκε στα τέσσερα γκολ (7-3).

Ο Σάμπο έκανε το 7-4 για την Οραντέα (5:31), όμως τα διαδοχικά γκολ των Παπάκου, Γκιουβέτση και Κοπελιάδη έφεραν το 10-4 μέσα σε αποθέωση, 12'' πριν από το τέλος. Αν δεν υπήρχε και το γκολ από το Νεγκρεάν στην εκπνοή.

giouvetsis panionios

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-0, 3-2.

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Μπιτάτζε, Νταλάπας, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος 3, Γούνας 1, Κατραούρας, Καπετανάκης 2, Αναγνώστου

Οραντέα (Τσιπριάν Τσιμπιάνου): Τιτς, Ασάνοβιτς, Νεκγκρεάν 2, Γκεόργκε 1, Σάμπο 2, Ιλίσιε, Λουντσάν, Ντραγκομιρέσκου, Κολόντροβτσι, Βάνσικ, Τζεσνκ, Ρέμες, Γκαβρίς.

panionios water polo


Οι αγώνες στο Euro Cup

Βάσας (Ουγγαρία)-Σάμπατς (Σερβία) 10-4
Ζόλνοκι (Ουγγαρία)-Τεργέστη (Ιταλία) 12-13
Πανιώνιος - Οραντέα 10-5
Τουρκουά (Γαλλία) - Σαβόνα (Ιταλία) 5-8
*Οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 8 Φεβρουαρίου


 

Τελευταία Νέα