Mε Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη και Άγγελο Βλαχόπουλο η Ελλάδα στους κορυφαίους της χρονιάς στη ψηφοφορία του total waterpolo

Δημήτρης Ντζάνης
Mε Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη και Άγγελο Βλαχόπουλο η Ελλάδα στους κορυφαίους της χρονιάς στη ψηφοφορία του total waterpolo

bet365

Οι Ελευθερία Πλευρίτου, με την Έλενα Ξενάκη στις γυναίκες και ο Άγγελος Βλαχόπουλος στους άνδρες επιλέχθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους της χρονιάς στην ψηφοφορία του total waterpolo.

Η Ελευθερία Πλευρίτου αναδείχθηκε MVP στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ και τώρα η 25χρονη διεθνής παίκτρια του Ολυμπιακού επιλέχθηκε στην κορυφαία επτάδα του κόσμου για το 2022, μετά την ψηφοφορία που διενήργησε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα total waterpolo.

Προπονητές και παίκτες-τριες, αλλά και φίλαθλοι επέλεξαν το δικό τους Top-5 για το 2022 και μαζί βγήκαν τους κορυφαίους σε άνδρες και γυναίκες με βάση τις επιδόσεις τους τόσο σε εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Η Ελευθερία Πλευρίτου πήρε 46 ψήφους, που την έφεραν στην 4η θέση των προτιμήσεων και στην κορυφαία επτάδα για το 2022.

kammenou water polo national team

Στην 8η θέση η Ξενάκη, ποιες συνθέτουν το Top-10

Μέσα στο Top-10 των προτιμήσεων φιγουράρει άλλη μια «ερυθρόλευκη» παίκτρια, η Έλενα Ξενάκη, με την 25χρονη φουνταριστή να παίρνει 27 ψήφους.

xenaki elena

Η Μάντι Μάσελμαν ήταν με διαφορά η πρώτη και καλύτερη, με την παίκτρια των ΗΠΑ να έχει 137 ψήφους. Η Ισπανία είχε τέσσερις συνολικά παίκτριες στo Top-10, οι ΗΠΑ, με την Ελλάδα από δύο και η Ουγγαρία, Ολλανδία από μία.

Στην κορυφαία επτάδα, τερματοφύλακας είναι η Άσλεϊ Τζόνσον, φουνταριστή η Μάικα Γκαρσία και στην περιφέρεια από τα δεξιά προς τα αριστερά τη συνθέτουν οι Σιμόν φαν ντε Κρατς, Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ρουίθ, Ρίτα Κέστελι και Μάντι Μάσελμαν.

top 10

Κορυφαίος ο Ντι Φούλβιο, οι Βλαχόπουλος και Μπίγιατς στο Top-10

Στους άνδρες ο Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο ήταν πρώτος στις επιλογές με 117 ψήφους, με τον Ιταλό να αφήνει στη 2η θέση τον σπουδαίο Φελίπε Περόνε (94β.).

Από ελληνικής πλευράς ο Άγγελος Βλαχόπουλος βρέθηκε στην 7η θέση (26 ψήφους), όμως η απουσία φουνταριστού στους επτά πρώτους άφησε τον παίκτη της Νόβι Μπέογκραντ εκτός της κορυφαίας ομάδας της χρονιάς, με τον Κροάτη Γιόσιπ Βρίλιτς (8ος, 25 ψήφους) να μπαίνει σε αυτή. Κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Μάρκο Μπίγιατς, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να έχει 66 ψήφους.

water polo team 2022

 

Τελευταία Νέα