Απόλλων Σμύρνης: Νέα ήττα για το Euro Cup στη Βαρκελώνη

Newsroom
Απόλλων Σμύρνης: Νέα ήττα για το Euro Cup στη Βαρκελώνη

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης δεν μπόρεσε να κοντράρει την Τεργέστη, ηττήθηκε με 13-8 και η πρόκριση στο 2ο προκριματικό γύρο του Euro Cup ουσιαστικά χάθηκε.

Ο Απόλλων Σμύρνης γνώρισε την ήττα από την ισχυρή Τεργέστη με 13-8 στον 3ο αγώνα του για τον 4ο όμιλο της 1ης προκριματικής φάσης τοu Euro Cup, που φιλοξενείται στη Βαρκελώνη.

Σχεδόν 11 ώρες μετά τον αγώνα του Σαββάτου (14/10) με τη γηπεδούχο Μεντιτεράνι, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε ουσιαστικά να απειλήσει την Τεργέστη και γνώρισε την 3η ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Πλέον, το πλασάρισμα στην τετράδα του ομίλου και η πρόκριση στον επόμενο γύρο του Euro Cup μπορεί να επιτευχθεί ουσιαστικά μόνο μαθηματικά, αλλά η Ευρώπη ούτως ή άλλως δεν θα τελειώσει για την «ελαφρά ταξιαρχία», αφού θα υπάρξει συνέχεια στο νεοσύστατο Challenger Cup.

Οι παίκτες του Απόλλωνα εμφάνισαν λογικά κόπωση και κυνηγούσαν από την αρχή το σκορ απέναντι στην Τεργέστη. Σε ένα κλειστό ματς στην πρώτη περίοδο (1-2) και μη βρίσκοντας λύσεις επιθετικά (χαμηλό ποσοστό ξανά στον παραπάνω) επέτρεψαν στους Ιταλούς να ξεφύγουν με 5-1 στο ημίχρονο και με 7-1 στα 6:57 της 3ης περιόδου.

Τότε ο τεχνικός Νίκος Δεληγιάννης, βλέποντας και ότι τα λάθη συνεχίζονταν, κάλεσε τάιμ άουτ. Οι παίκτες του αφυπνίστηκαν και με «όπλο» την άμυνα έβγαλαν κόντρες μειώνοντας σε 7-5 στα 4:44. Μάλιστα ο Απόλλων έφυγε ξανά στην κόντρα κερδίζοντας πέναλτι στα 4:04, αλλά ο Ολίβα απέκρουσε την εκτέλεση του Μπογκντάνοβιτς. Με την ευκαιρία για τη μείωση στο γκολ να περνά ανεκμετάλλευτη η Τεργέστη σκόραρε αμέσως στην επίθεσή της το 8-5 (3:43), για να ακολουθήσουν τρία ακόμη αναπάντητα γκολ των Ιταλών μέχρι και τα 0:58 (5-11).

Ουσιαστικά το ματς είχε κριθεί με τον Απόλλωνα να γνωρίζει την ήττα με 13-8 από μία πολύ δυνατή ομάδα. Ωστόσο, φάνηκε, πως σ’ ένα ακόμη ματς οι λεπτομέρειες έπαιξαν το ρόλο τους και ότι οι τρεις ήττες στον όμιλο από ιδιαίτερα ισχυρές ομάδες αδικούν την ίδια την προσπάθεια των παικτών, που πλήρωσαν την έλλειψη συγκέντρωσης σε συγκεκριμένα σημεία των αγώνων, αλλά και το χαμηλό ποσοστό στον παραπάνω.

Το απόγευμα (18:30) ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-3, 5-6, 2-2.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 3, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης, Βίτσκοβιτς 3, Γαρδίκας, Μυρίλος 1, Σολανάκης, Καβουσανός

Τεργέστη: Ολίβα, Πόντγκορνικ 1, Πετρόνιο 5, Μπουλιούμπασιτς, Βρλιτς, Βαλεντίνο 1, Μπέγκο 2, Μετζαρόμπα 2, Ράτζι, Λιπράντι, Μπίνι 2, Μλάντοσιτς, Γκιάρα

 

Τελευταία Νέα