Εθνική πόλο κορασίδων: Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Λάρισα

Δημήτρης Ντζάνης
Εθνική πόλο κορασίδων: Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Λάρισα

bet365

Η εθνική ομάδα κορασίδων νικώντας την Αυστραλία με 9-7 στο κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας Λάρισας, προκρίθηκε στον τελικό του 1ου παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ16.

Ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του τίτλου βρίσκεται η εθνική ομάδα στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης κορασίδων Κ16, που διεξάγεται στη Λάρισα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε την Αυστραλία με 9-7 στο κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας Λάρισας και εξασφάλισε μια θέση στον τελικό, που θα γίνει το Σάββατο (27/8, 20:30). Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια ομάδα του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ουγγαρία και στην Ισπανία (26/8, 21:00).

Με πολύ καλή αμυντική λειτουργία οι παίκτριες της εθνικής ομάδας προηγήθηκαν 4-1 στο 1ο οκτάλεπτο, διατήρησαν τα ηνία του αγώνα και με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου είχαν φθάσει στο 6-2.

Η Αυστραλία αντέδρασε στη συνέχεια, μείωσε σε τρεις περιπτώσεις στα δύο γκολ, 6-4, 7-5 και 8-6, αντίστοιχα. Καθοριστικό σημείο η απόκρουση πέναλτι από την Κωνσταντοπούλου 13'' πριν από τη λήξη της γ' περιόδου, διατηρώντας το προβάδισμα των δύο γκολ. Η Κλαψιανού έκανε το 9-6, 6:21 πριν από το τέλος, με την Χιουζ να διαμορφώνει το τελικό 9-7 στα 3:29 πριν από το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-1, 2-4, 1-1

Ελλάδα (Γιώργος Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 1, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού 2, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου 1, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή.
Αυστραλία: Χιουζ 2, Λέβενμπεργκ 1, Όουεν 1, Μακάλοκ 1, Γουάγκ 2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα