Ελλάδα - Κροατία: Για μια θέση στο βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ελλάδα - Κροατία: Για μια θέση στο βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

bet365

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών καλείται να ξεπεράσει τις απουσίες των Ζερδεβά και Παπαναστασίου, να νικήσει την Κροατία έτσι ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών έχασε τον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος με την Ιταλία, όμως η ευκαιρία κατάκτησης ενός μεταλλίου στη διοργάνωση της Βουδαπέστης παραμένει ολοζώντανη.


Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το μεσημέρι της Κυριακής (3/7, 15:30, ΕΡΤ2) αντιμετωπίζει την Κροατία στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και αν τα καταφέρει θα είναι το τρίτο μετάλλιο αυτού του χρώματος, μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μόντρεαλ (2005) και στο Καζάν (2015).

Με μείον δύο στη μάχη

Η εθνική ομάδα στο κρίσιμο σημείο του τουρνουά «χτυπήθηκε» από τα προβλήματα τραυματισμών. Στον προημιτελικό με τις ΗΠΑ, ο τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς υπέστη ρήξη τένοντα στο δικέφαλο του αριστερού χεριού.

Στον ημιτελικό με την Ιταλία ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου υπέστη κάταγμα στη μύτη και όπως ξεκαθάρισε το ιατρικό επιτελείο δεν θα αγωνιστεί στο μικρό τελικό.

Έτσι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος θα έχει μια λιγότερη επιλογή στην περιφέρεια και με μία 11άδα παικτών θα πάει για τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο.

Μαζί άρχισαν, μαζί τελειώνουν

Η Ελλάδα και η Κροατία άρχισαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα με το μεταξύ τους ντέρμπι για τον όμιλο του Ντέμπρετσαν, μαζί θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση. Μόνο που τώρα ισοπαλία δεν χωρά, όπως συνέβη στις 21 Ιουνίου (8-8).

Τα πάνω-κάτω της Κροατίας

Η Κροατία έδειξε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, για παράδειγμα έχανε από την Ιαπωνία στο πρώτο ημίχρονο, μετά νίκησε με 21-13. Δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο στο χιαστί με τη Γεωργία (13-7), έβγαλαν το μεγάλο παιχνίδι στον προημιτελικό με τη Σερβία (14-12), αλλά στον ημιτελικό η Ισπανία επικράτησε με double score (10-5).

Το δίλημμα Τούτσακ για τον τερματοφύλακα

Ο τεχνικός της Κροατίας έχει δείξει μπερδεμένος αναφορικά με την επιλογή του τερματοφύλακα. Άρχισε με τον βασικό Μάρκο Μπίγιατς, που δεν είχε καλή σεζόν με τον Ολυμπιακό στο Champions League, όμως τον τράβηξε στον πάγκο. Στα παιχνίδια με τη Γεωργία και κυρίως τη Σερβία εμπιστεύτηκε τον Τόνι Πόπαντιτς, ξεκίνησε με τον τερματοφύλακα της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και στον ημιτελικό με την Ισπανία, όμως τον αντικατέστησε με τον Μπίγιατς στο 22ο λεπτό.

Στα έξι μέχρι σήμερα παιχνίδια στο τουρνουά ο Πόπαντιτς έχει παίξει 107 λεπτά, 17,8 λεπτά ανά αγώνα, με ποσοστό επεμβάσεων στο 47%. Ο Μπίγιατς έχει αντίστοιχα 85 λεπτά συμμετοχής (14,2 ανά αγώνα) με ποσοστό επεμβάσεων στο 41%.

Οπότε ενδιαφέρον θα έχει η αρχική επιλογή Τούτσακ στον ημιτελικό με την Ελλάδα. Η λογική λέει Μπίγατς αφενός γιατί είναι πιο έμπειρος σε αγώνες μεταλλίων, αφετέρου ξέρει πολύ καλά τους διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού.

Από την άλλη ο Κωνσταντίνος Κάκαρης και ο Στέλιος Αργυρόπουλος, παίκτης της Φερεντσβάρος πλέον, τη σεζόν που τελείωσε, μαζί με τον τραυματία Παπαναστασίου, συνέθεσαν ένα δυνατό ελληνικό τρίο στην πρωταθλήτρια Γουγκ Ντουμπρόβνικ. Μάλιστα ο Κάκαρης αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος Κροατίας.


Πέντε χαμένες ευκαιρίες για βάθρο

Η εθνική ομάδα στην ιστορία της έχει παίξει επτά μικρούς στις μεγάλες διοργανώσεις και μόνο σε δύο περιπτώσεις μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο, είναι τα δύο χάλκινα μετάλλια στο Μόντρεαλ και το Καζάν.

Οι μικροί τελικοί της Ελλάδας
Ολυμπιακοί Αγώνες

Ελλάδα-Ρωσία 5-6 (Αθήνα 2004)

Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Ελλάδα - Σερβία/Μαυροβούνιο 3-5 (Βαρκελώνη 2003)
Ελλάδα - Κροατία 11-10 παράταση (Μόντρεαλ 2005)
Ελλάδα – Ιταλία 11-9 (4-2 πέν.) (Καζάν 2015)
Ελλάδα Σερβία 8-11 (Βουδαπέστη 2017)

Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα
Ελλάδα-Ιταλία 6-10 (Φλωρεντία 1999)
Ελλάδα – Ουγγαρία 10-13 (Βελιγράδι 2016)

Το πρόγραμμα της Κυριακής 3 Ιουλίου
14:00 Ουγγαρία-Μαυροβούνιο (7η θέση)
15:30 Ελλάδα-Κροατία (Μικρός τελικός) ΕΡΤ 2
18:00 ΗΠΑ-Σερβία (5η θέση)
21:00 Ιταλία-Ισπανία (Μεγάλος τελικός) ΕΡΤ 2

 

Τελευταία Νέα