Καμπάνια: «Πρέπει να παίξουμε έξυπνα με την Ελλάδα»

Δημήτρης Ντζάνης
Καμπάνια: «Πρέπει να παίξουμε έξυπνα με την Ελλάδα»

bet365

Ο Αλεσάντρο Καμπάνια και η Ιταλία βρίσκεται στο δρόμο της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και ο Σικελός τεχνικός αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του αγώνα.

Η Ιταλία νικώντας την Ουγγαρία 11-10 στο «Άλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος και την Παρασκευή (1/7, 17:00) και θα είναι η αντίπαλος της Ελλάδας για μια θέση στον τελικό της Κυριακής (3/7).

Ο Αλεσάντρο Καμπάνια για μια ακόμα φορά θα τεθεί αντιμέτωπος με την εθνική ομάδα της εθνικής Ελλάδας, στην οποία στο τιμόνι της βρέθηκε από το 2003 μέχρι και το 2008, οδηγώντας τη στο πρώτο χάλκινο μετάλλιο στο Μόντρελ το 2005.

Ο 59χρονος Σικελός τεχνικός για τον αγώνα με την Ελλάδα στη RAI2, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που θα κληθεί να ξεπεράσει η Ιταλία, χαρακτηρίζοντας τον Άγγελο Βλαχόπουλο, ως τον «πραγματικό εγκέφαλο της ελληνικής ομάδας».

Συγκεκριμένα ο Καμπάνια είπε: «Θα είναι ένα πολύ πιο δύσκολο ματς από ψυχολογική, συναισθηματική και τεχνική άποψη. Η Ελλάδα είναι επίσης πολύ δυνατή σωματικά, ειδικά στη θέση του φουνταριστού με τον Κάκαρη. Επίσης έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Φουντούλης, ο Γενηδουνιάς και ο Βλαχόπουλος, που είναι ο πραγματικός εγκέφαλος της ομάδας. Θα πρέπει να παίξουμε ένα έξυπνο παιχνίδι, πρέπει να το μελετήσουμε».

Ο Εντοάρτο Ντι Σόμα δήλώσε με τη σειρά του: «Μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας υπάρχει ο κίνδυνος να υποτιμήσουμε την Ελλάδα, θα είναι διαφορετικό παιχνίδι και το γνωρίζουμε».

Ο Καμπάνια άφησε την Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008 και ανέλαβε την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Η αρχή ήταν μια αποτυχία με την 11η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμη.

Μετά ακολούθησαν σπουδαίες επιτυχίες και έξι μετάλλια μέχρι σήμερα. Η «σετεμπέλο» έγινε πρωταθλήτρια κόσμου στη Σαγκάη το 2011 και στην Γκουανγκτσού, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο (2012), το χάλκινο στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ενώ ήταν 2η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ (2010) και σε αυτό της Βουδαπέστης το 2014.

 

Τελευταία Νέα