Nέα παράσταση από τον Πογκάτσαρ στο επεισοδιακό 16ο ετάπ του Giro d' Italia

Ο Ταντέι Πογκάτσαρ

bet365

Το 16ο ετάπ του Giro d' Italia κινδύνευσε με αποχή από τους αναβάτες και τις ομάδες και τελικά τον Ταντέι Πογκάτσαρ να δίνει μια νέα παράσταση με φόντο τις χιονισμένες Άλπεις.

Ο Ταντέι Μπογκάτσαρ για λίγες ημέρες ξαπόστασε και ξανάρχισε το δικό του σόου στον Giro d' italia. Κι αν το 15ο ανηφορικό ετάπ ήταν στοχευμένο και δουλεμένο εδώ και αρκετό καιρό από την ομάδα του 25χρονου αναβάτη, της UAE Team Emirates, στο 16ο ετάπ έγινε χαμός.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Την Κυριακή (19/5) όλα δούλεψαν ρολόι από τον Πογκάτσαρ και τους συναθλητές του, με τον Σλοβένο να φθάνει πρώτος στην αψίδα τερματισμού στο χειμερινό θέρετρο του Λιβίνιο, στις ιταλικές Άλπεις στα σύνορα με την Ελβετία, σε μια υπέροχη μονομαχία με τον Κολομβιανό, Νάιρο Κιντάνα (Movistar).

Ο Πογκάτσαρ σε ετάπ 222,2 χλμ. με υψομετρική διαφορά 5,400μ. έφθανε στην 4η νίκη του στον Γύρο, ανοίγοντας τη διαφορά από τον Γκερέιν Τόμας (Ineos Grenadiers) στα 6 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα, το μεγαλύτερο προβάδισμα έναντι του δεύτερου στο Giro d' Italia τα τελευταία 70 χρόνια!

Χάος, άρνηση εκκίνησης και ξανά Πογκάτσαρ

Τη Δευτέρα (20/5) ήταν 2η ημέρα ρεπό στον αγώνα, όμως οι προβλέψεις για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών για την επομένη, θορύβησε αναβάτες και ομάδες.

Το 16ο ετάπ, που θα εκκινούσε από το Λιβίνιο, θα περνούσε από το χιονισμένο Umbrail Pass στα 2.500μ. αυτό προκάλεσε αντιδράσεις για την ασφάλεια των αθλητών.

«Ήδη στο ξενοδοχείο μας βλέπω νιφάδες χιονιού στα 1900 μέτρα. Το να ανέβεις 600 μέτρα πιο πάνω νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνο στην κατάβαση. Δεν είναι ιδανικό να βρεθείς στα 2.500 μέτρα, με χιόνι, με κατηφορικό κομμάτι και μετά πρέπει ακόμα να οδηγείς στην κοιλάδα με γρήγορη ταχύτητα. Νομίζω ότι είναι αρκετά επικίνδυνο» δήλωσε ο Πογκάτσαρ.

Πιο καυστικός ήταν ο Αυστραλός, Μπεν Οκόνορ (Decathlon AG2R), που κατηγόρησε τους διοργανωτές ως «δεινόσαυρους», επειδή αρχικά αρνήθηκαν να υποκύψουν στις απαιτήσεις των αναβατών για να αλλάξουν σημαντικά το ετάπ. Οι ομάδες ζήτησαν να υπάρξει νέος σχεδιασμός του ετάπ, αλλιώς δεν θα αγωνίζονταν.

Οι διοργανωτές τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγές στο ετάπ, «έσβησαν» την ανάβαση και την κατάβαση από τα 2.750μ. στο Umbrail Pass, η εκκίνηση έγινε στο 80ό χλμ. της αρχικής διαδρομής, με τη συνολική απόσταση του ετάπ να μειώνεται στα 118,4 χλμ.

Ο αγώνας εκκίνησε με τρεις και πλέον ώρες καθυστέρηση, έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες, χιονόπτωση, θερμοκρασία γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα κι έτσι και χωρίς για την UAE Team Emirates να υπάρχει απαίτηση νίκης, ο Πογκάτσαρ στα τελυταία χιλιόμετρα επιτέθηκε, πέρασε τον Τζούλιο Πελιτσάρι και έφθασε στην 5η νίκη του στον Giro d' Italia.

Ο Γύρος έχει μπει στην τελευταία εβδομάδα, ολοκληρώνεται την Κυριακή (26/5) στη Ρώμη και μετά το 16ο ετάπ ο Πογκάτσαρ άνοιξε τη διαφορά του στα 7:18, αυτή τη φορά από τον Κολομβιανό, Ντάνιελ Φελίπε Μαρτίνεζ. Αυτός και η ομάδα του, θα πρέπει πλέον να σκέφτονται και να σχεδιάζουν τον Tour de France (29 Ιουνίου - 21 Ιουλίου).


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα