L’ Etape Greece by Tour de France: Με την παρουσία του «Ντίντι του Διαβόλου»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Ντίντι ο Διάβολος έδωσε το "παρών" στην Αρχαία Ολυμπία

bet365

Ο πιο διάσημος οπαδός του Ποδηλατικού Γύρου Γαλλίας, ο «Ντίντι ο Διάβολος» κόσμησε με την παρουσία του το 1ο L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία.

Μια διάσημη φιγούρα των μεγάλων ποδηλατικών γύρων ο Ντίντι Ζενφτ ή «Ντίντι ο Διάβολος» έκλεψε την παράσταση στην εκκίνηση του 1ου L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο 72χρονος Γερμανός αποδέχθηκε την πρόσκληση από τους διοργανωτές της διοργάνωσης, την ΕΥ ΖΗΝ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έδωσε το δικό του ξεχωριστό χρώμα στην εκκίνηση των αγώνων των 150 χλμ. και των 75 χλμ. το πρωί του Σαββάτου (1/4) μπροστά από το Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.


Ο Ντίντι είναι φίλος της ποδηλασίας και ο πιο αναγνωρίσιμος φίλαθλος στο κόσμο της ποδηλασίας και κυρίως στον Γύρο Γαλλίας (Tour de France) και στον Γύρο Ιταλίας (Giro d’Italia), τους οποίους παρακολουθεί από το 1993.

podilasia

Φορώντας την κόκκινη στολή τού διαβόλου και κρατώντας την τρίαινα ο «Ντίντι» έχει σημαδέψει με την παρουσία τους τα μεγάλα ποδηλατικά ραντεβού ανά τον πλανήτη.

Η έμπνευση για το κοστούμι ήρθε όταν παρακολουθώντας κρυφά τον Γύρο της Γαλλίας από τηλεοπτικό δίκτυο της Δυτικής Γερμανίας, άκουσε για την κόκκινη τριγωνική σημαία, που σηματοδοτεί το τελευταίο χιλιόμετρο ως την «κόκκινη σημαία του διαβόλου».


Ο Ζενφτ είναι εφευρέτης, δημιουργώντας ασυνήθιστα ποδήλατα, έχοντας περισσότερα από 17 βραβεία που σχετίζονται από εφευρέσεις σχετικά με το ποδήλατο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα