Μαρκ Κάβεντις: Οι στιγμές τρόμου που έζησε όταν διέρρηξαν το σπίτι του

Newsroom
 Μαρκ Κάβεντις: Οι στιγμές τρόμου που έζησε όταν διέρρηξαν το σπίτι του

bet365

Η νύχτα τρόμου που έζησε ο Μαρκ Κάβεντις και η οικογένειά του τον Νοέμβριο του 2021, ζωντάνεψε ξανά στην εκδίκαση της υπόθεσης ληστείας στο σπίτι του 37χρονου ποδηλάτη.

Οι στιγμές τρόμου που έζησε ο Μαρκ Κάβεντις και η οικογένειά του, όταν ληστές μέσα στη νύχτα διέρρηξαν το σπίτι τους στον Όνγκαρ του Έσεξ τον Νοέμβριο του 2021, ζωντάνεψαν ξανά στην εκδίκαση της υπόθεσης, που άνοιξε στο Chelmsford Crown Court.

Ήταν γύρω στις 2.30 π.μ. στις 27 Νομεβρίου 2021 όταν οι ληστές μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας του 37χρονου ποδηλάτη και πήραν δύο ρολόγια Richard Mille, αξίας 400.000 λιρών το ένα και 300.000 λιρών το άλλο. Μάλιστα, ο ένας από τους εισβολείς απείλησε τον Κάβεντις πως θα τον μαχαιρώσει μπροστά στα παιδιά του.


Χαρακτηριστικά για όσα συνέβησαν είναι όσα ανέφερε ο εισαγγελέας Έντουαρτ Ρενβόιζ, ανοίγοντας την υπόθεση, λέγοντας

«Ο κ. Κάβεντις νόμιζε ότι ο θόρυβος ήταν ανδρικές φωνές και άνθρωποι που περπατούσαν μέσα στο σπίτι. Επειδή ανάρρωνε από τραυματισμούς, η κυρία Κάβεντις ήταν αυτή που σηκώθηκε και πήγε να ερευνήσει όσα είχαν ακούσει.

Η πρώτη της σκέψη ήταν ότι ίσως ο μεγαλύτερος γιος τους είχε σηκωθεί και ίσως να έριξε κάτι στον κάτω όροφο. Όμως άκουσε αντρικές φωνές που φαινόταν να έρχονται από την κουζίνα. Στη συνέχεια είδε φιγούρες ανθρώπων που έτρεχαν προς το μέρος της.

Ανέβηκε τρέχοντας ξανά τις σκάλες, όταν ο κ. Κάβεντις προσπάθησε να ενεργοποιήσει τον συναγερμό. Οι ληστές άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και να του λένε να τον απενεργοποιήσει.

Ο ένας έβγαλε ένα μαχαίρι και τον απείλησε να τον μαχαιρώσει μπροστά στα παιδιά του. Ήταν τρεις στο δωμάτιο και άρχισαν να ρωτούν πού ήταν τα ρολόγια.

Υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιο και του δόθηκε εντολή να το ανοίξει. Είπε ότι δεν υπήρχε τίποτα σε αυτό. Τον ρωτούσαν επανειλημμένα πού ήταν το άλλο χρηματοκιβώτιο. Η κυρία Κάβεντις κρατούσε τον τρίχρονο γιο της κάτω από το πάπλωμα για να τον εμποδίσει να δει τη δοκιμασία στην κρεβατοκάμαρα».

Το τηλέφωνο της Πέτα Κάβεντις βρέθηκε έξω από το σπίτι και σύμφωνα με τον εισαγγελέα αυτό ήταν «λάθος σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη ληστεία».

Μετά την ιατροδικαστική εξέταση, ταυτοποιήθηκε ο 28χρονος Αλί Σεσάι, που ήδη έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στη ληστεία. Μέσω των κλήσεων στο τηλέφωνό του συνελήφθησαν ως ύποπτοι δύο ακόμα άνδρες, που αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.


 

Τελευταία Νέα