ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Ο Γκέιτ νικητής του φετινού Γύρου

Newsroom
ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Ο Γκέιτ νικητής του φετινού Γύρου

bet365

Ο Ααρον Γκέιτ τερμάτισε με… ασφάλεια στη Λίμνη Ιωαννίνων και κέρδισε στην Γενική κατάταξη τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας που αναβίωσε μετά από 10 χρόνια.

Εκ του ασφαλούς πήγε ο Ααρον Γκέιτ στο 5ο και τελευταίο ετάπ (Καλαμπάκα – Ιωάννινα) του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας και αναδείχθηκε πρωταθλητής στην γενική κατάταξη.

Ο Νεοζηλανδός μετά την άνετη επικράτησή του στο 1ο ετάπ του Γύρου, δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει την διαφορά που είχε στον χρόνο και κέρδισε την διοργάνωση που κέρδισε τις εντυπώσεις μετά από 10 χρόνια απουσίας.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες (ομίχλη στην Κατάρα) το πέλοτον έπεσε όλο μαζί στον τερματισμό, με τον Εμίλ Τούνταλ από την Δανία να κερδίζει το τελευταίο ετάπ, μπροστά από τον Αμερικανό Ρόσκοπφ και τον Νορβηγό Ααλρουστ (αμφότεροι έκαναν 4 ώρες 35 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα).

Στην κορυφή της ανάβασης στην Κατάρα, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να σταματήσουν τους ποδηλάτες καθώς η έντονη βροχή και η ομίχλη (ενώ υπήρχε και χιόνι στις δύο πλευρές), έκανε επικίνδυνη την κατάσταση, με τον αγώνα να συνεχίζεται στην κατάβαση με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Γκέιτ με 21 ώρες 13 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, επικράτησε του φετινού Γύρου έχοντας 1:52 διαφορά από τον δεύτερο, τον Βέλγο Λένερτ Τέγκελς και 1:56 από τον Μαρκ Στιούαρτ (Μ.Βρετανία) που ήταν τρίτος στην Γενική κατάταξη. Καλή εμφάνιση από τον Κύπριο Μιλτιάδη που κατετάγη έκτος.

Οι θέσεις των Ελλήνων

Ο Περικλής Ηλίας πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς, καθώς τερμάτισε στην 23η θέση σε απόσταση 6:36 από το νικητή του Γύρου, Άαρον Γκέιτ, που τερμάτισε με συνολικό χρόνο 21ώρ.13:33. Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης ακολούθησε στα 25:40 από τον πρωτοπόρο, ο Παναγιώτης Χριστόπουλος Χέλερ στα 33:47 και ο Δημήτρης Χριστάκος στα 39:45. O Χάρης Καστραντάς δεν εκκίνησε στο σημερινό ετάπ, ενώ οι Νικηφόρος Αρβανίτου και Νίκος Δράκος δεν ολοκλήρωσαν το ετάπ.

Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία

Γενική Κατάταξη - Γαλάζια Φανέλα
Άαρον Γκέιτ (Νέα Ζηλανδία-Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling) 21:13.33
Λένερτ Τέουχελς (Βέλγιο-Tartaletto-Isorex) 1:52
Μαρκ Στιούαρτ (Μ. Βρετανία-Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling) 1:56\

Βαθμολογία Πόντων – Κόκκινη Φανέλα
Νιλς Νίμποργκ-Μπρογκ (Δανία-BHS PL Beton Borhholm) 11
Άαρον Γκέιτ (Νέα Ζηλανδία-Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling) 9
Σάντερ Λέμενς (Βέλγιο-Tartaletto-Isorex) 9

Βαθμολογία Βουνών - Πορτοκαλί Φανέλα
Έμπρετ Σβέσταντ (Νορβηγία - Team Coop) 28
Τζέιμς Φουσέ (Νέα Ζηλανδία-Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling) 26
Αλεσάντρο Μονάκο (Ιταλία-Τζότι Βικτόρια) 17

Βαθμολογία Καλύτερου Νέου Αθλητή – Λευκή Φανέλα
Τζον Μπαρενερετσέα (Ισπανία-Caja Rural) 21:16.33
Εμιλ Ιβερσεν (Δανία- BHS PL Beton Bornholm) 0:06
Αντουάν Χομπί (Γαλλία-Cross Team Legendre) 0:06

Βαθμολογία Ομάδων
Bingoal Pauwels Sauces WB (Βέλγιο) 63:47.54
Caja Rural - Seguros RGA (Ισπανία) 2:41
Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling (Ν. Ζηλανδία) 4:29
Trek - Segafredo (ΗΠΑ) 6:22
Tarteletto - Isorex (Βέλγιο) 7:12
Drone Hopper - Androni Giocattoli (Ιταλία) 10:16


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα