ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας (4ο ετάπ): Νέα πτώση στον τερματισμό στη Λάρισα

Δημήτρης Ντζάνης
ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας (4ο ετάπ): Νέα πτώση στον τερματισμό στη Λάρισα

bet365

Η ομαδική πτώση στο σημείο τερματισμού στη Λάρισα, σημάδεψε το 4ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Για δεύτερο διαδοχικά ετάπ μια ομαδική πτώση σημαδεύει τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. Χθες στο 3ο ετάπ στην Καρδίτσα, σήμερα στη γραμμή τερματισμού του 4ου ετάπ στη Λάρισα υπήρξε ομαδική πτώση. Στο τελικό σπριντ μετά τον τερματισμό των δέκα πρώτων αθλητών υπήρξε ομαδική πτώση.


Νικητής στο 4ο ετάπ από την Καρδίτσα στη Λάρισα (176,5 χλμ.) ήταν ο Δανός, Νιλς Μπροζ με τον Ιταλόμ Ατίλιο Βιβιάνι και τον Ισπανό, Νταβίντ Γκονζάλεζ να συμπληρώνουν την τριάδα.

Ήταν ένας περιπετειώδης τερματισμός, καθώς με τους πρώτους δέκα να έχουν περάσει ή να προσεγγίζουν τη γραμμή του τερματισμού, η επαφή του Λούις Μπέντιξεν της Team Coop με τον Όγκουστ Γένσεν της Human Powered Health προκάλεσε την πτώση του Δανού ποδηλάτη της νορβηγικής ομάδας και αρκετών ακόμα ελάχιστα μέτρα πριν από τον τερματισμό.

Ο Μπέντιξεν, ο Νικηφόρος Αρβανίτου, ο Χαράλαμπος Καστραντάς, ο Μάικ Μπρόνσβαϊκ και ο Μάτις Κάλβερς μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομείο της Λάρισας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Νεοζηλανδός Άαρον Γκέιτ διατηρείται σταθερά στην κορυφή της γενικής κατάταξης, μετά και το σημερινό ετάπ έχει συνολικό χρόνο 16ώρ.38:09, με τον Βέλγο, Λένερτ Τόιχελς να είναι στη δεύτερη θέση σε απόσταση 1:52 και τον Ολλανδό, Λουκ Βίργκντεν και τον Βέλγο, Τζιάνι Μαρσάντ να ακολουθούν στα 2:02.

«Για άλλη μια φορά οι συναθλητές μου έκαναν φανταστική δουλειά και έλεγξαν την κούρσα. Ο Τζέιμς (Φουσέ) πήρε τον πόντο στην ανάβαση που ήταν μπόνους για την ομάδα μας. Στο σπριντ δεν θέλαμε να πάρουμε το χθεσινό ρίσκο, γιατί δεν ήταν απαραίτητο, όπως και χθες βέβαια, αλλά όταν έχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις μια νίκη σε ετάπ, δεν την αφήνεις. Αυτό που θέλαμε ήταν να μείνουμε κοντά και να αποφύγουμε αχρείαστες πτώσεις», δήλωσε ο πρωτοπόρος του Γύρου.

Οι θέσεις των Ελλήνων

O Κύπριος, Ανδρέας Μιλτιάδης βρίσκεται σε απόσταση 2:11 από τον πρωτοπόρο του αγώνα και στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ από πλευράς της εθνικής ομάδας ο Περικλής Ηλίας βρίσκεται στα 4:45, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στα 14:30, ο Χάρης Καστραντάς στα 14:38, ο Νικηφόρος Αρβανίτου στα 15:28, ο Παναγιώτης Χριστόπουλος-Χέλλερ στα 18:44 και ο Δημήτρης Χριστάκος στα 24:42.

Το φιλμ του αγώνα

Το τέταρτο ετάπ, απόστασης 176,5 χιλιομέτρων, ξεκίνησε εντυπωσιακά με πολύ κόσμο και θερμή συμπαράσταση προς τους ποδηλάτες από την πρώτη ανάβαση στο Μοσχάτο και στα «πέταλα» της πανέμορφης λίμνης Πλαστήρα.

Από την πρώτη ανάβαση στην Τσούκα και μετά άρχισε η κατάβαση με το γκρουπ του ξεκολλήματος και το πελοτόν να πιάνουν πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Με το «καλημέρα» στον αγώνα ξεκόλλησαν πέντε: οι Στένταμ (MG. K. Vis Colors for Peace), Μόνακο (Giotti-Victoria Savini Due) Μπαρεντσέα (Caja Rural), Ράμπεκ (BhS Bornholm) και Λέμενς (Tarteletto-Isorex).

Το γκρουπ αυτό «χτύπησε» όλα τα σπριντ, ανάβασης και ευθείας. Το κατηγορίας 1 σπριντ ανάβασης στην Τσούκα κέρδισε ο Στένταμ και αυτό του Προφήτη Ηλία (κατ. 3) ο Λέμενς. O Τζέιμς Φουσέ (Equities Black Spoke) με τον ένα πόντο που πήρε στην Τσούκα διατήρησε στην κατοχή του την πορτοκαλί φανέλα.

O Λέμενς ήταν πιο δυνατός και στα ενδιάμεσα σπριντ ευθείας στον Παλαμά και στον Τύρναβο.
Στο Πάρκο Αλκαζάρ για το τρίτο σπριντ ευθείας της ημέρας, που σηματοδότησε και την έναρξη του σιρκουΐ στην πόλη της Λάρισας, κι ενώ η διαφορά από το πελοτόν είχε πέσει πια στο 1:40, τη γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος και πάλι ο Βέλγος της Tarteletto-Isorex λίγο πιο μπροστά από τον Μπαρεντσέα.

Περίπου 20 χλμ πριν από το φινάλε η διαφορά του προπορευόμενου γκρουπ με το πελοτόν έπεσε στα 50 δευτερόλεπτα.
Στους δρόμους τη Νίκαιας απέκτησαν οπτική επαφή με τη διαφορά να πέφτει στα 20’’, κι αυτό οδήγησε σε νέα επίθεση από την πεντάδα. Το πελοτόν άρχισε να «καταπίνει» τους ποδηλάτες του πρώτου ξεκολλήματος στον περιφερειακό της Λάρισας και απέμειναν ο Ράμπεκ με τον Μόνακο να παλεύουν να κρατηθούν μπροστά. Στα 4,3 χλμ από τον τερματισμό το πελοτόν ανέλαβε πλέον δράση.
Στο μαζικό σπριντ ο Νιλς Λάου Μπροζ της BhS Bornholm αποδείχτηκε πιο δυνατός στα τελευταία μέτρα, πήρε τη νίκη και ανέκτησε την κόκκινη φανέλα, που απλά φορούσε χθες.

Η αυλαία πέφτει στα Γιάννενα

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ολοκληρώνεται την Κυριακή (1/5) από την Καλαμπάκα στα Ιωάννινα.


Ώρα εκκίνησης: 10:00
Απόσταση: 154,5 χλμ
Υψομετρικά: 2.788μ.

Η πέμπτη και τελευταία ημέρα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, είναι εκείνη που θα κρίνει τον νικητή της γενικής κατάταξης. Πρόκειται για το «βασιλικό» ετάπ της διοργάνωσης. Παρότι χιλιομετρικά είναι το πιο μικρό -154,5- είναι το δυσκολότερο, με 2.788μ. υψομετρικά και το πέρασμα από την Κατάρα στα 1700μ., το υψηλότερο σημείο του Γύρου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα