Ένα μήνυμα μέσα σε μπουκάλι και η δύναμη των social

Gazzetta team
Ένα μήνυμα μέσα σε μπουκάλι και η δύναμη των social
Το ταξίδι 30 ετών ενός μηνύματος μέσα σε μπουκάλι από το Κεντάκι στο Τενεσί και η δύναμη του facebook.

Είναι από τις ιστορίες που βλέπεις μόνο στις ταινίες και τις έχεις κατατάξει σε αυτές που δεν μπορεί να συμβούν στην πραγματικότητα, αλλά να που υπάρχουν και αληθινές. Κι αυτό μας το λέει η Παμ Στάνφιλντ. Ο σύζυγός της Ντάνιελ και η κόρη τους Σκάιλαρ Μέι κυνηγούσαν… χαμένους θησαυρούς, μέχρι που ανακάλυψαν στην όχθη της λίμνης Όπεν, κοντά στο Ρίπλι του Τενεσί, ένα μπουκάλι με ένα μήνυμα μέσα του.

«Τις περισσότερες φορές είναι απλά… σκουπίδια, αλλά κάθε τόσο κάτι βρίσκεις» είπε η Παμ Στάνφιλντ. Ξέρουμε, αναρωτιέστε τώρα για το μήνυμα που περιείχε μέσα. Αυτό θέλετε να μάθετε…

Το μήνυμα έγραφε «Τζον και Τρίνα» και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τον ποταμό Green στις 21 Δεκεμβρίου του 1990.

Το μπουκάλι είχε «ταξιδέψει» 250 μίλια (402 χιλιόμετρα) από τον Green River, στον ποταμό Οχάιο και από κει στον Μισισιπή μέχρι να καταλήξει στη λίμνη του Οχάιου.

Όχι, δεν τελειώνει έτσι απλά η ιστορία μας…

Η Παμ Στάνφιλντ το ανέβασε στο facebook και σε λιγότερο από μία ώρα επικοινώνησε με την Χολάντερ. Ποια είναι αυτή στην ιστορία μας; Η Τρίνα Χολάντερ. Από το μήνυμα στο μπουκάλι «Τζον και Τρίνα».

«Με πήρε ο γιος μου τηλέφωνο και με ρώτησε αν είχα τσεκάρει το facebook» είπε η Τρίνα αρχικά και συμπλήρωσε για το μπουκάλι των 250 μιλίων: «Όταν το είδα δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου».

Η Τρίνα και ο Τζον τον Δεκέμβριο του 1990 δεν ήταν ακόμη παντρεμένοι, αλλά μόλις είχαν μετακομίσει σε ένα σπίτι κοντά στην όχθη του ποταμού. Το μπουκάλι δεν το θυμόταν αρχικά η Τρίνα, αλλά το είπε στον Τζον και εκείνος το θυμήθηκε αμέσως, καθώς η ιδέα ήταν δική του.

Οι δυο οικογένειες, όχι απλά κράτησαν επαφή, αλλά έγιναν και φίλοι.

Το μπουκάλι των Χολάντερ δεν είναι το μόνο όμως, καθώς πρόσφατα στη Νέα Σκωτία, ένα 8χρονο αγόρι βρήκε κάτω από ένα δέντρο ένα μπουκάλι με μήνυμα, το οποίο είχε ταξιδέψει 25 χρόνια μέσα από τον ωκεανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ