Συνελήφθη Κρητικός γυναικολόγος που έκοβε με μαχαίρι ζώνες ασφαλείας αεροπλάνων: Ο απίστευτος λόγος

Gazzetta team
Συνελήφθη Κρητικός γυναικολόγος που έκοβε με μαχαίρι ζώνες ασφαλείας αεροπλάνων: Ο απίστευτος λόγος
Ένας ιδιόρρυθμος επιβάτης έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας.

Στα χέρια του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών έπεσε ένας ιδιόρρυθμος επιβάτης από την Κρήτη, που εφοδιασμένος με μαχαίρι και ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί, έκοβε μετά από κάθε ταξίδι τις ζώνες ασφαλείας των αεροπορικών καθισμάτων. Το πιο παράξενο απ’ όλα είναι ότι τις έπαιρνε ως τρόπαια στο σπίτι του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο μυστηριώδης άρπαγας των ζωνών, τους τελευταίους μήνες και παρά τα αυστηρά μέτρα και τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων, κατάφερνε να ταξιδεύει στο εξωτερικό με σκοπό να κόβει και να αφαιρεί τις ζώνες των καθισμάτων, με τις οποίες - όπως φαίνεται - είχε εμμονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είναι γιατρός γυναικολόγος που εργάζεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών μετά από καταγγελίες της αεροπορικής εταιρείας, ​ότι τους τελευταίους μήνες, έχει διαπιστωθεί κοπή ζωνών ασφαλείας καθισμάτων επιβατών, ξεκίνησαν έρευνα.

Μετά από έλεγχο των ατόμων που επέβαιναν στις πτήσεις αυτές, διαπίστωσαν ότι πιθανότερος δράστης είναι ένας Έλληνας από το Ηρακλειο Κρήτης. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος επέβαινε χθες σε πτήση από Γερμανία προς Αθήνα.

Οι αστυνομικοί τον περίμεναν στο σημείο αποβίβασης των επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης. Διενήργησαν έρευνα όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί δύο ζώνες ασφαλείας σε θέσεις δίπλα ακριβώς από την θέση στην οποία καθόταν ο μυστηριώδης επιβάτης. Ο άνδρας εντοπίστηκε και προσήχθη ενώ βρέθηκαν κάτω από αεροπορικά καθίσματα, σε τσάντα μικρού μεγέθους ένας σουγιάς και ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί.

Από τις έρευνες που έκαναν στην οικία του συγκεκριμένου αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ζώνες ασφαλείας επιβατών αεροσκάφους, μία βαλλίστρα με τα παρελκόμενά της και δύο μαχαίρια, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Η εκδίκηση το κίνητρό του

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών και περί όπλων.

Ο ίδιος αποδέχθηκε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και τις απέδωσε στο ότι ήθελε να εκδικηθεί για πρόστιμο που του είχε επιβληθεί από την εταιρία στο παρελθόν.

Ο συλληφθείς αφαίρεσε συνολικά δώδεκα ζώνες ασφαλείας προκαλώντας ζημία στην εταιρία ύψους περίπου 1200 ευρώ.