Νέα ενημέρωση που έρχεται στο iPhone θα του επιτρέπει να φροντίζει τη μπαταρία του

Gazzetta team
Νέα ενημέρωση που έρχεται στο iPhone θα του επιτρέπει να φροντίζει τη μπαταρία του
Τα iPhone θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται καλύτερα τη ζωή της μπαταρίας τους.

Με στόχο να δώσει ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία των κινητών iPhone, η Apple θα δώσει στους κατόχους των συσκευών της τη δυνατότητα να την φροντίζουν καλύτερα. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από έγγραφο της εταιρείας που είδε το φως της δημοσιότητας, με την έλευση του iOS 14.5, θα προσφέρεται στους χρήστες ένας μηχανισμός «υγείας» για την μπαταρία των συσκευών που κυκλοφόρησαν από το iPhone 11 και έπειτα.

Μέσα από ένα σχετικό app, ο χρήστης θα μπορεί να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται η μπαταρία του και να ορίσει στη συσκευή να ξεκινήσει μια διαδικασία που έχει στόχο να την κάνει να κρατάει ακόμη περισσότερο. Επί της ουσίας οι χρήστες δεν θα βλέπουν κάποια σημαντική διαφορά στην καθημερινή τους χρήση, αλλά στο background θα γίνονται διάφορες εργασίες από το λογισμικό, έτσι ώστε η διάρκεια ζωής της συσκευής να επεκταθεί.

Η λειτουργία ελέγχεται αυτή τη στιγμή στην δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού και λόγω του ότι υπάρχει ήδη μια σελίδα υποστήριξης, φαίνεται πως σύντομα θα τη δούμε και να προσφέρεται στον τελικό καταναλωτή. Μένει πλέον να δούμε πότε θα έρθει η ώρα του iOS 14.5.