Το «καρφί» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Μέσα και τους λοιμωξιολόγους (vid)

Gazzetta team
Το «καρφί» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Μέσα και τους λοιμωξιολόγους (vid)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στα Μέσα τονίζοντας πως φιλοξενούν με πάρα πολύ μεγάλη άνεση πάρα πολλούς ειδικούς των οποίων οι απόψεις δεν συμπίπτουν πάντα.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο Star ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που -όπως τόνισε- κάνουν τις εισηγήσεις και η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις.

Σ’ εκείνο το σημείο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο τι θα έκανε διαφορετικά, αλλά και στις διαφωνίες των λοιμωξιολόγων τονίζοντας πως τους τελευταίους δυο μήνες το μήνυμα δεν ήταν τόσο καθαρό όσο θα ήθελε. Ανέλαβε την δική του ευθύνη, ενώ τόνισε πως και τα Μέσα έχουν μερίδιο σ' αυτό.

Αναλυτικά:

Θα λέγατε όμως ότι η Επιτροπή, με τους επιστήμονες κύρους που προσέφεραν για μακρύ χρονικό διάστημα πολλά, έκλεισε τον κύκλο της όπως λειτουργεί και ίσως θα έπρεπε από εδώ και πέρα να πάμε σε κάποιο άλλο σχήμα;

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι. Όχι γιατί αυτή η Επιτροπή μάς οδήγησε μέχρι εδώ, με τις διαφωνίες, με τις καθυστερήσεις. Και με ρωτήσατε πριν τι θα έκανα διαφορετικά. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, ότι θεωρώ πως τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα δεν ήταν όσο καθαρό θα ήθελα. Και γι’ αυτό έχουμε ευθύνη και εμείς. Υπάρχει μια ευθύνη προφανώς και δική σας, των μέσων, γιατί φιλοξενείτε με πάρα πολύ μεγάλη άνεση πάρα πολλούς ειδικούς των οποίων οι απόψεις δεν συμπίπτουν πάντα, υπάρχει μία ευθύνη και όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή γιατί άπαξ και η Επιτροπή παίρνει μία απόφαση πρέπει, νομίζω, όλοι να υπερασπίζονται αυτή την απόφαση και να μην μεταφέρουν την προσωπική τους άποψη, αλλά ναι, σίγουρα αυτό το οποίο θα έκανα διαφορετικά θα ήταν να προσπαθήσουμε να μην μπερδεύουμε…».

Μάρα Ζαχαρέα: «Οι δημοσιογράφοι είναι θεμιτό, νομίζω, να καλούν και Υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους της Επιτροπής. Το θέμα είναι να μην υπάρχει αλαλούμ απόψεων».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Λοιπόν, προσοχή, οι διαφορετικές απόψεις, όταν μιλάμε για ένα δυναμικό επιστημονικό φαινόμενο είναι όχι απλά θεμιτές, είναι απολύτως αναμενόμενες. Όπως είπαμε και για το ζήτημα των σχολείων, υπήρχαν επιστήμονες οι οποίοι μειοψήφησαν. Θεωρώ όμως πολύ πιο χρήσιμο αυτοί οι οποίοι μειοψήφησαν -να δώσω ένα παράδειγμα- να μην βγουν στα κανάλια και να εξηγήσουν γιατί μειοψήφησαν από την στιγμή που υπάρχει μια απόφαση της Επιτροπής. Άρα εγώ καταλαβαίνω απόλυτα -και εκεί αναλαμβάνω κι εγώ το δικό μας μερίδιο ευθύνης- ότι πράγματι τους τελευταίους δύο μήνες δόθηκε μια εικόνα μιας σύγχυσης ως προς το μήνυμα, που δεν είχε σε τίποτα να κάνει με το σχέδιο μας, με την αποτελεσματικότητα μας στη λήψη των μέτρων. Ήταν καθαρά ένα ζήτημα επικοινωνίας», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ