Ο Χαρδαλιάς είπε στον Χατζηνικολάου πως «δεν υπάρχει ειδική άδεια για βάφτιση»: Τι έγινε με Άδωνι

Gazzetta team
Ο Χαρδαλιάς είπε στον Χατζηνικολάου πως «δεν υπάρχει ειδική άδεια για βάφτιση»: Τι έγινε με Άδωνι
Ο Νίκος Χατζηνικολάου μετέφερε την συνομιλία που είχε με τον Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με την βάφτιση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Το θέμα με την άδεια που εξασφάλισε η οικογένεια το αγοράκι της οποίας βάφτισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας πολιτική αντιπαράθεση, συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα...

Την κατάσταση με το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας επιχείρησε να ξεκαθαρίσει ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος μίλησε με τον Νίκο Χαρδαλιά και μετά τα όσα του είπε στην πρωινή εκπομπή του στον Real FM...

«Εγώ χθες μετά την σχετική παραίνεση του υπουργού Ανάπτυξης, του κ. Γεωργιάδη, συνομίλησα και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και σας έχω το ρεπορτάζ. Συνομίλησα με τον κ. Χαρδαλιά. Δεν υπάρχει ειδική άδεια. Είχε δίκιο ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής που είπε παιδιά ότι δεν υπάρχει ειδική άδεια για βάπτιση.

Λοιπόν αυτό που έχει συμβεί στην περίπτωση της συγκεκριμένης βάπτισης είναι ότι ορισμένες βαπτίσεις και γάμοι που είχαν προγραμματιστεί και ανακοινωθεί, είχαν στείλει οι άνθρωποι προσκλήσεις και οργανώσει τα πάντα, πριν από την απόφαση της απαγόρευσης τέλεσης θρησκευτικών τελετών, ορισμένοι επικαλέστηκαν συγκεκριμένους λόγους για να πραγματοποιηθούν κανονικά. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει τώρα.

Θέλω να πω επανεξέτασε η πολιτική προστασία τα αιτήματα ορισμένων ανθρώπων, που είχαν ήδη ορίσει τις βαπτίσεις και οι οποίοι επικαλέστηκαν συγκεκριμένους λόγους, τα προσωπικά δεδομένα όμως δεν επιτρέπουν να ανακοινωθούν. Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση επικαλέστηκαν λόγο υγείας της γιαγιάς του μωρού που θα βαπτιζόταν, η οποία διαφορετικά δεν θα προλάβαινε να το δει να βαπτίζεται. Μια πολύ βαριά περίπτωση ασθενής και εκεί “λύγισε” η Πολιτική Προστασία αλλά με κάτω από εννέα άτομα στην εκκλησία.

«Υπήρξε άλλη περίπτωση όπου οι γονείς σκόπευαν να μετεγκατασταθούν σε άλλη χώρα και ήθελαν πριν φύγουν να έχει βαπτιστεί σε ορθόδοξη εκκλησία το παιδί τους. Επίσης εκεί επετράπη με κάτω από εννέα άτομα. Μια τέτοια περίπτωση για άλλους λόγους, όχι για αυτούς που ανέφερα, ήταν η βάπτιση στην οποία παρέστη με την ιδιότητα του αναδόχου ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δεν υπάρχει όμως ειδική άδεια. Θέλω να πω αν εδώ ο Γιάννης Βασιλόπουλος αποφασίσει οτι θέλει να βαφτίσει ένα παιδάκι φίλων του, δεν μπορεί να πάρει ειδική άδεια. Αν εγώ θέλω να πάω νονός να βαφτίσω ένα παιδάκι, δεν μπορούμε να πάρουμε ειδική άδεια γιατί δεν υπάρχει. Δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο γιατί δεν προβλέπεται πουθενά. Ήταν μία εξαίρεση που έγινε σε ήδη προγραμματισμένες τελετές που έπεσαν στο μεσοδιάστημα, εκεί της λήψης της απόφασης για μη τέλεση θρησκευτικών τελετών. Το λέω γιατί μετά την ειδική άδεια που είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, πολυορκήθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τέτοιες άδεις», κατέληξε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ