Χρυσοχοΐδης για απαγόρευση από τις 18:00: «Θα το δούμε» (vid)

Gazzetta team
Χρυσοχοΐδης για απαγόρευση από τις 18:00: «Θα το δούμε» (vid)
Ανοιχτό άφησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 στις 18:00.

Από χθες που έγινε γνωστή η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, κυκλοφορεί έντονα το σενάριο που θέλει την Αττική να μπαίνει σε αυστηρό lockdown που θα έχει ως αποτέλεσμα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 που είναι τώρα να ξεκινά στις 18:00.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, απαντώντας «θα δούμε» στην σχετική ερώτηση που του έγινε.

Ερωτηθείς εξάλλου για το αν θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ ένα γενικό αυστηρό απαγορευτικό για δύο εβδομάδες, ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής, όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων, και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις.

«Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αχαΐα, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Πανεπιστημιακή αστυνομία

«Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει κανείς που να τολμά να κάνει καταλήψεις να ασκεί βία στα πανεπιστήμια και να πουλά ναρκωτικά» δήλωσε εξάλλου ο Μιχάλης Χρυσοχοϊκής αναφορικά με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Αυτοί που αρνούνται την ίδρυση αυτού του σώματος δεν έχουν τίποτα άλλο να προτείνουν, εδώ και 50 χρόνια προβάλλουν την ατιμωρησία», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι κανείς δεν είναι ευτυχής να υπάρχει αστυνομία στα πανεπιστήμια, ενώ διαβεβαίωσε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι μια δύναμη προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χώρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ