Κουτσούμπας: «Τι θα κάνουν οι άνεργοι με το επίδομα, στο Μπάντεν-Μπάντεν θα πάνε; Έλεος πια!» (vid)

Gazzetta team
Κουτσούμπας: «Τι θα κάνουν οι άνεργοι με το επίδομα, στο Μπάντεν-Μπάντεν θα πάνε; Έλεος πια!» (vid)
Ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε έκτακτο επίδομα στους ανέργους, λέγοντας «φοβάστε μην πάνε στο Μπάντεν-Μπάντεν».
Τον αντιδήμαρχο Αθηναίων με την ανάρτηση για το Μπάντεν-Μπάντεν, θυμήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας την Παρασκευή στην Βουλή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτηση για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, ζήτησε να καταβληθεί ένα έκτακτο επίδομα 600 ευρώ στους ανέργους, προκειμένου να κλείσουν τις... τρύπες που έχουν.

Άλλωστε όπως τόνισε: «Τι νομίζετε ότι θα κάνουν οι άνεργοι με 600 ευρώ; Στο Μπάντεν-Μπάντε θα πάνε;»...

Αναλυτικά στο συγκεκριμένο σημείο, είπε: «Ακόμα και αυτά που ανακοινώσατε για τους ανέργους για να συγκρατήσουν ουσιαστικά το λαϊκό εισόδημα από την κατρακύλα, δεν είναι ούτε ενισχύσεις, ούτε δώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων είναι αποκλεισμένη από κάθε είδους επίδομα και ενίσχυση. Για πείτε μας: Τόσο πολύ σας κοστίζει να δώσετε σε όλους τους ανέργους ένα έκτακτο επίδομα 600 ευρώ, όπως πρότεινε το ΚΚΕ; Τι θα γίνει, θα πέσει έξω ο κρατικός προϋπολογισμός; Θα χρεοκοπήσουμε μήπως; Ή μήπως φοβάστε μη δώσετε κανένα φράγκο παραπάνω και σας κατηγορήσουν για Σοβιετία;

Όχι ότι είναι μεμπτό βέβαια αυτό, ίσα – ίσα περίσσια τιμή σας περιποιεί, όσο κι αν δεν το καταλαβαίνετε χωμένοι μέσα σ’ αυτά τα αντικομουνιστικά σύνδρομα και τις ψυχώσεις σας. Απλά πρόκειται για μια ακόμα ιδεοληπτική ανοησία κι αυτή, μέσα στις τόσες που επιστρατεύετε από την αμηχανία και την ανικανότητά σας να βρείτε επιχειρήματα της προκοπής.

Αλήθεια, τι νομίζετε ότι θα κάνουν οι άνεργοι με 600 ευρώ; Στο Μπάντεν-Μπάντεν θα πάνε; Καμιά τρύπα θα κλείσουν. Το ρεύμα θα πληρώσουν για να μην τους το κόψουν, μπας και μπορέσουν να κάνουν τα παιδιά τους τηλεκπαίδευση. Λίγο πετρέλαιο μπορεί να βάλουν. Άντε και να ψωνίσουν για το τραπέζι των Χριστουγέννων. Έλεος πια!»

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο μετά το 13ο λεπτό...