Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: «Είναι μαχαιροβγάλτες και δειλοί»

Gazzetta team
Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: «Είναι μαχαιροβγάλτες και δειλοί»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για την Χρυσή Αυγή, την εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό και τις καταλήψεις.

Σίγουρος οτι η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της και θα βγάλει την σωστή απόφαση την Τετάρτη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, παρουσιάστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ και είπε σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα: «Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο.»

Για την εφαρμογή των μέτρων

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Γι’ αυτό πρέπει τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες να τα λάβουν σοβαρά υπόψη, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι οι έλεγχοι και οι αποτροπές είναι χιλιάδες: «Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία.»

Ο Υπουργός προσέθεσε ότι η δουλειά της πολιτείας και των αρχών είναι να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων για μηδενισμό του προβλήματος: «Το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες» και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα κλιμακώνονται διαρκώς. Εγώ πιστεύω ότι θα αποδώσουν τα μέτρα.»

Τέλος, όπως είπε «εάν νοσήσει η αστυνομία, καταρρέει το κράτος», χαρακτηρίζοντας ελεγχόμενο το πρόβλημα με τους μετανάστες που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Για τις καταλήψεις στα σχολεία

«Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία.», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και τόνισε πως «πιστεύω ότι θα τελειώσουν γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό. Τις καταστάσεις αυτές τις πληρώνουν τα παιδιά που θέλουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο.».

Η αστυνομία μπορεί να παρέμβει στις καταλήψεις μόνο με εντολή εισαγγελέα, κατέςληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ