Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Εδώ είμαι. Αν έχετε τα κότσια, κοπιάστε»

Gazzetta team
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Εδώ είμαι. Αν έχετε τα κότσια, κοπιάστε»
«Άστραψε» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, αναφερόμενος στο θέμα της Novartis, έκανε λόγο για «κυβέρνηση, που δεν διστάζει να παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους, ενίοτε και να ενορχηστρώνει μικρά πραξικοπήματα απέναντι στη δικαιοσύνη».

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους επτά μήνες της διακυβέρνησής της, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος στον δρόμο προς το Συνέδριο, υπογραμμίζοντας την «αθέτηση των υποσχέσεων και τα ψέμματα», ενώ υποστήριξε ότι «τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτή την κυβέρνηση».

Ειδική αναφορά έκανε στην υπόθεση Novartis, καλώντας τον πρωθυπουργό, «αν έχει τα κότσια», όπως είπε, να πάει τον ίδιο σε ειδικό δικαστήριο.

Αναλυτικά, τόνισε:

«Η ανηθικότητα έχει γίνει κανόνας της πολιτικής τους συμπεριφοράς. Αλλά δεν καταφέρνουν, τελικά, να κρύψουν τον πανικό τους. Γιατί επιχειρούν αυτή την πρωτοφανή στη μεταπολίτευση απόπειρα να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα και τους κατήγορους σε κατηγορούμενους, ενόσω η δικαιοσύνη ακόμη διερευνά το σκάνδαλο;

Γιατί απειλούν δικαστές και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος;

Θα τους πάω αίμα, λέει ο ένας.

Θα τους γδάρω, λέει ο άλλος.

Θα πέσουν κεφάλια, λέει ο τρίτος.

Μα γιατί φοβούνται την έρευνα, φοβούνται την ίδια τη δικαιοσύνη, φοβούνται την ίδια την αλήθεια», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίπρας, για να συνεχίσει: «Και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν κουκούλωσε την υπόθεση αυτή.

Αλλά έδωσε τη δυνατότητα στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη χωρίς φόβο να τη διερευνήσει.

Και σήμερα μέσα στην απελπισία και στον πανικό τους -γιατί άραγε τέτοιος πανικός, ποιος ξέρει; Εμείς δεν ξέρουμε γιατί ανησυχούν, αλλά προφανώς αυτοί θα ξέρουν.

Σήμερα, λοιπόν, μέσα στον πανικό τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να καταδικαστούμε εμείς σε ισόβια για εσχάτη προδοσία.

Αυτή την εξαιρετική χάρη την επιφυλάσσουν για μένα.

Και το επαναλαμβάνει διαρκώς ο έμπιστος αντιπρόεδρος του κου Μητσοτάκη, ένα από τα πρόσωπα που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Εδώ είμαι, τους απαντώ.

Κοπιάστε.

Αν έχετε τα κότσια, μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον.

Μη στήνετε πραξικοπήματα της συμφοράς, που καταλήγουν σε φιάσκο και γελοιοποίηση.

Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη εδώ είμαι.

Στη διάθεσή σας.

Και σας προκαλώ, να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους.

Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε ειδικό δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια.

Αν δεν τα έχετε, σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς.

Σταματήστε αυτή την άθλια καραμέλα της σκευωρίας.

Και αφήστε επιτέλους τη δικαιοσύνη απερίσπαστη να διερευνήσει το σκάνδαλο της Novartis».