Λάππας: «Τι αδίκημα διαπράττει όποιος κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη;»

Gazzetta team
Λάππας: «Τι αδίκημα διαπράττει όποιος κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη;»
Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, κατά τη συζήτηση των τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όταν διερωτήθηκε τι αδίκημα διαπράττει όποιος κατέχει απλώς μία μολότοφ, επιμένοντας στον πλημμεληματικό χαρακτήρα του αδικήματος.

«Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη. Θέλω να μου προσδιορίσουν οι συνεργάτες σας. Θέλω ακριβή και συγκεκριμένη αιτιολογία, γιατί στην αιτιολογική έκθεση δεν το αναφέρετε, ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η απλή κατοχή μιας βόμβας μολότοφ, όταν η οπλοφορία και η οπλοχρησία ενός καλάσνικοφ το οποίο μπορεί να έχει 15 σφαίρες μέσα και να έχω άλλες 15 δεσμίδες στην πλάτη μου που μπορεί να σκοτώσουν 200, να είναι ένα απλό πλημμέλημα, εφόσον η οπλοφορία και η οπλοχρησία εξακολουθεί να είναι πλημμέλημα. Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο λογικά με το ''λάμδα'' κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Λάππας.

«Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ;» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

«Για να καταλάβουμε το τι γίνεται, και αν θέλετε να ξεχάσετε γεγονότα τα οποία πλήττουν την ίδια την ελληνική πολιτεία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία, ας θυμηθείτε την MARFIN. Είναι δικαίωμά σας, οι Έλληνες πολίτες όμως δεν το ξεχνάνε και πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε μια σειρά σε ορισμένα ζητήματα. Δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε κάποια περιστατικά και διαφορετική σε άλλη», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: reader.gr