Η Χρυσή Αυγή διέγραψε τον Μπαρμπαρούση (pic & vid)

Gazzetta team
Η Χρυσή Αυγή διέγραψε τον Μπαρμπαρούση (pic & vid)
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής τέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης με επιστολή του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, τέθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά την απαράδεκτη ενέργειά του, να καλέσει από το βήμα της Βουλής, σε πραξικόπημα και σύλληψη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου από τον στρατό.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, είπε συγκεκριμένα:

«Καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, δεν έρχεται βέβαια σε ένδειξη διαφωνίας της ηγεσίας της οργάνωσης, με το κάλεσμα του βουλευτή, αλλά για να αποφύγει το ίδιο το κόμμα την άσκηση δίωξης σε ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα και του κόμμα. Άλλωστε την ώρα της απαράδεκτης αναφοράς στην ομιλία του, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα τον χειροκρότησαν ιδιαίτερα θερμά, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους στο κάλεσμα για πραξικόπημα.

Στην διαγραφή του βουλευτή, αντίθετα, πιθανότατα έχει παίξει ρόλο η δίκη για το αν και κατά πόσο η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Κι αυτό καθώς μια τέτοια πρόκληση ίσως να μην περνούσε απαρατήρητη από το δικαστήριο.

Μπαρμπαρούσης: «Είμαι προσηλωμένος στη Συνταγματική Νομιμότητα»

Χωρίς σχόλιο για την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, ο –ανεξάρτητος πλέον- βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, δηλώνει πως οι «αυθόρμητες δηλώσεις» του, έτυχαν «δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας».

Δηλώνει μάλιστα ακόμα πως παραμένει προσηλωμένος στη… Συνταγματική Νομιμότητα. Ολόκληρη η δήλωσή του, μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής:

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου-τις οποίες ανακαλώ-επ’ ουδενί είχαν να σκοπό να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, ότι με μια άτυχη δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα! Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Πηγή: reader.gr