Τζανακόπουλος: «Οι Έλληνες στρατιώτες θα δικαστούν στην Τουρκία» (vid)

Gazzetta team
Τζανακόπουλος: «Οι Έλληνες στρατιώτες θα δικαστούν στην Τουρκία» (vid)
Για παράνομη είσοδο στην Τουρκία θα δικαστούν οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο.

Καθησυχαστικός για την τύχη των δύο στρατιωτών που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τουρκική περίπολο, καθώς κατά λάθος μπήκε στην γειτονική χώρα λόγω της κακοκαιρίας, παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε: «Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Eλλήνων στη χώρα μας».

Όσον αφορά τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, τόνισε: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχουμε, το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή οι δύο Έλληνες αξιωματικοί βγήκαν από το δρόμο τους και επαναλαμβάνω βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές και από εκεί και πέρα οι νομικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα, αφορούν μια δίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί και αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελληνων αξιωματικών στην χώρα μας».