Αγκαλιάστε αγελάδες, κάνει καλό: Η νέα τάση για ηρεμία και ευεξία (vid)

Gazzetta team
Αγκαλιάστε αγελάδες, κάνει καλό: Η νέα τάση για ηρεμία και ευεξία (vid)
Μια νέα «θεραπευτική» τάση για ηρεμία ψυχής και ευεξία λέει να αγκαλιάζουμε αγελάδες.

Αν τυχόν έχετε είτε δικές σας είτε κοντά σας αγελάδες, αγκαλιάστε τις. Κάνε καλό στην ψυχή.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες ενός αγροκτήματος στην Ολλανδία.

Ο Τζέραρντ και η Ελς επιτρέπουν σε όσους το επιθυμούν να χαϊδέψουν τις αγελάδες τους, με την προϋπόθεση, βέβαια, πως και τα ζώα έχουν διάθεση για αγκαλιές.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το BBC, που ανέδειξε αυτήν τη νέα «θεραπευτική» τάση για ηρεμία και ευεξία, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ανακαλύψουν πώς είναι να ξεκουράζουν το σώμα τους δίπλα σε ένα ζώο 700 κιλών με θερμοκρασία σώματος 39 βαθμών Κελσίου και χαμηλό καρδιακό ρυθμό.

Το ζευγάρι ανακάλυψε τις... θεραπευτικές ιδιότητες του να αγκαλιάζεις αγελάδες, όταν η υιοθετημένη τους κόρη αγκάλιασε μία το 2006.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα και από τότε όλο και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την φάρμα Kastanie Hoeve για να αγκαλιάσουν αγελάδες.

Φυσικό συναίσθημα βαθιάς ηρεμίας

«Ο χρόνος που αφιερώνουμε με τις αγελάδες προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ψυχική υγεία, όπως χαλάρωση και οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αλλά και υπέρβαση φόβων», λένε ο Τζέραρντ και η Ελς.

Μάλιστα, φαίνεται πως έδειξαν τον δρόμο, αφού τώρα και άλλες φάρμες ανοίγουν στο κοινό για αγκαλιές και ξεκούραση δίπλα στα ζώα.

Οι αγελάδες έχουν υψηλότερη θερμοκρασία σώματος από τους ανθρώπους και μια αγκαλιά προσφέρει σε ορισμένους ένα φυσικό συναίσθημα βαθιάς ηρεμίας. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι κάποιες δεν θέλουν πολλά πολλά και παίρνουν τους επισκέπτες στο κυνήγι, άλλες, όμως, κυρίως οι μεγαλύτερες σε ηλικία, είναι πολύ δεκτικές και φαίνεται να απολαμβάνουν εξίσου τις αγκαλιές των ανθρώπων. «Κλείνουν τα μάτια», λέει χαρακτηριστικά η Ελς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...