Ξεναγός στη λίμνη Λοχ Νες υποστηρίζει πως είδε και φωτογράφισε το διαβόητο τέρας (pics)

Gazzetta team
Ξεναγός στη λίμνη Λοχ Νες υποστηρίζει πως είδε και φωτογράφισε το διαβόητο τέρας (pics)
O Σκοτσέζος ξεναγός υποστηρίζει ότι κατάφερε να φωτογραφίσει το περίφημο τέρας του Λοχ Νες σε ποτάμι κοντά στην ομώνυμη λίμνη στην βόρεια Σκοτία.

Λαιμό με μήκος 1,5 περίπου μέτρο και κεφάλι πουλιού έχει το τέρας του Λοχ Νες, σύμφωνα με τον 39χρονο ξεναγό, Ρίκι Φίλιπς, που ισχυρίζεται ότι έχει απαθανατίσει το θρυλικό ον με τη φωτογραφική κάμερα του κινητού του τηλεφώνου.

«Ο λαιμός του είχε μήκος 1 με 1,5 μέτρα και κεφάλι μεγέθους μπάλας του ράγκμπι. Ήταν γκρι και μόλις το είδα σάστισα», τόνισε στη βρετανική εφημερίδα «The Sun» ο 39χρονος ξεναγός.

«Την περασμένη Τετάρτη κι ενώ καθόμουν σ’ ένα καφέ στην όχθη της λίμνης, άκουσα έναν παράξενο, μεταλλικό θόρυβο, σαν κάποιος να ανέπνεε βαριά μέσα από μεταλλικό κράνος. Ακριβώς όπως ο Νταρθ Βέιντερ στον Πόλεμο των Άστρων», ανέφερε ο Φίλιπς.

«Έχω πλεύσει και κολυμπήσει με φάλαινες και δελφίνια, έχω δει εκατοντάδες φώκιες, αλλά ποτέ και τίποτε δεν έχει ακουστεί έτσι», δήλωσε ο 39χρονος.

«Γύρισα το κεφάλι μου γύρω-γύρω μόνο για να δω κάτι γκρι, απλά την πλευρά ενός κορμιού κι ένα πτερύγιο».

«Την επόμενη ημέρα, την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή, και αφότου το γκρουπ που ξεναγούσα έφυγε για να συνεχίσει την κρουαζιέρα του, αποφάσισα να κάνω μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Όιχ. Κυρίως για να δω την παλιά γέφυρα, και τραβούσα μερικές φωτογραφίες του τοπίου, όταν και ξανάκουσα εκείνο τον παράξενο θόρυβο», συνέχισε ο Φίλιπς.

«Σήκωσα το βλέμμα μου από το κινητό μου και είδα ένα μακρύ, ίσιο λαιμό, εντελώς γκρι, κι ένα στενό πρόσωπο, μόλις 6 μέτρα από μένα, να γυρνά και να εξαφανίζεται σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Φίλιπς.

«Τότε ήταν που αντιλήφθηκα πως το πλάσμα ήταν στη φωτογραφία που μόλις είχα τραβήξει με το κινητό μου. Απλά, έκανα ζουμ και, ορίστε, το τέρας του Λοχ Νες ήταν εκεί», συνέχισε ο 39χρονος ξεναγός .

«Για την ακρίβεια μοιάζει στο πρόσωπο σαν ένα τεράστιο πουλί ή σαν παγόνι, με ψηλά εξογκώματα πάνω από τα μάτια και κάτι που σχεδόν μοιάζει με ράμφος», είπε, χαρακτηριστικά, ο Φίλιπς.

«Ξέρω πως οι δεινόσαυροι προέρχονται από τα πτηνά και πολλοί είχαν σκληρά χείλη, σχεδόν σαν ράμφη. Ακριβώς αυτό ήταν που είδα», τόνισε ο ξεναγός. «Έμοιαζε σαν να είχε πιέτες στο σβέρκο του, ήταν πολύ παράξενο», συνέχισε ο Φίλιπς.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ήθελα να εμφανίσω ακόμη μια ψεύτικη Νέσι, τότε δεν θα την παρουσίαζα σαν πουλί, αλλά όπως έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι μοιάζει το τέρας του Λοχ Νες».

Πηγή: reader.gr