Τουρίστας έκανε το μασάζ του «Κόκκινου Δράκου» κι είναι σα να τον μαστιγώσαν (pics)

Gazzetta team
Τουρίστας έκανε το μασάζ του «Κόκκινου Δράκου» κι είναι σα να τον μαστιγώσαν (pics)
Μία έκπληξη περίμενε έναν Αυστραλό τουρίστα, ο οποίος αποφάσισε να απολαύσει τις υπηρεσίες ενός παραδοσιακού Ινδονήσιου μασέρ, καθώς μετά την συνεδρία έμοιαζε σαν να είχε βγει από αίθουσα βασανιστηρίων.

Ο νεαρός Αυστραλός βρισκόταν στο τουριστικό θέρετρο του Μπαλί στην Ινδονησία, όταν αποφάσισε να κάνει το μασάζ του «Κόκκινου Δράκου», μία παραδοσιακή τεχνική αποτοξίνωσης και χαλάρωσης των μυών του σώματος, που απαιτεί την χρήση ενός κέρματος.

Όταν ολοκληρώθηκε η ωριαία συνεδρία, όμως, κι ο τουρίστας επέστρεψε στο δωμάτιο με την αρραβωνιαστικιά του, η τελευταία παρατήρησε ότι ολόκληρη η πλάτη τους ήταν γεμάτη με κόκκινες λωρίδες, αποτέλεσμα της συνεχούς τριβής του κέρματος.

Μάλιστα, το θέαμα έμοιαζε περισσότερο με τα αποτελέσματα μαστιγώματος παρά με τεχνική χαλάρωσης, παρά το γεγονός ότι ο νεαρός άντρας ένιωθε πρωτόγνωρη ευεξία στην πλάτη του.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, η τεχνική του «Κόκκινου Δράκου» έχει σαν στόχο την χαλάρωση των μυών της πλάτης, ενώ το όνομά της οφείλεται στα χαρακτηριστικά κόκκινα σημάδια που αφήνει στα σημεία όπου έχει τριφτεί το κέρμα.

Η τεχνική του «Κόκκινου Δράκου» είναι ιδιαίτερα; διαδεδομένη σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ασία, με τις ονομασίες της βέβαια να αλλάζουν από χώρα σε χώρα.

Έτσι στην Κίνα από την οποία και πηγάζει ονομάζεται gua sha, στο Βιετνάμ και την Καμπότζη cao gio, ενώ στην Ινδονησία είναι γνωστή με την ονομασία kerokan.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk