Συρία: Οι τζιχαντιστές έφυγαν κι η ζωή... επέστρεψε στη Ράκκα (pics & vid)

Gazzetta team
Συρία: Οι τζιχαντιστές έφυγαν κι η ζωή... επέστρεψε στη Ράκκα (pics & vid)
Οι κάτοικοι της μαρτυρικής πόλης μπορούν να ξαναζήσουν χωρίς τον φόβο των ισλαμιστών του ISIS, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκαν γάμοι και πανηγύρια, που ήταν απαγορευμένα για πολλά χρόνια.

Οι κάτοικοι της μαρτυρικής Ράκκα στη βόρια Συρία μπορούν και πάλι να διοργανώσουν γλέντια και γάμους με μουσική και χορό, καθώς οι τζιχαντιστές που κατείχαν την πόλη για 3 χρόνια, τιμωρούσαν ακόμα και με θάνατο όσους δεν τηρούσαν με ευλάβεια τους δικούς τους νόμους.

Μεταξύ άλλων, είχαν απαγορεύσει τη μουσική και τα τραγούδια, την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, τον καλλωπισμό των γυναικών αλλά και τη συνύπαρξη αντρών και γυναικών σε χώρους εκτός των κατοικιών.

Οι παραβάτες τιμωρούνταν με φρικαλέα βασανιστήρια, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι πλήρωσαν και με τη ζωή τους, την απείθεια απέναντι στους τζιχαντιστές δυνάστες.

Η Ράκκα είχε καταληφθεί από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους το 2014, ενώ η πόλη απελευθερώθηκε από κοινές δυνάμεις Κούρδων κι Αράβων πριν περίπου από ένα μήνα.

Υπολογίζεται ότι μόνο λίγες χιλιάδες κάτοικοι παρέμειναν στην πόλη κατά τη διάρκεια της κατοχής από το ISIS, καθώς η μεγάλη πλειονότητα είχε καταφύγει στις περιοχές που είχαν καταλάβει οι δυνάμεις των Κούρδων.