Οι θρησκευτικές σειρές της Μεγάλης Εβδομάδας στην τηλεόραση

Gazzetta team
Οι θρησκευτικές σειρές της Μεγάλης Εβδομάδας στην τηλεόραση
Δείτε ποιες σειρές θρησκευτικού περιοχομένου θα παίξουν στην τηλεόραση την Μεγάλη Εβδομάδα (13-18/04).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι θρησκευτικές σειρές θα κρατήσουν συντροφιά στο κοινό τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Φέτος, βέβαια, λίγο περισσότερο από ποτέ, λόγω καραντίνας.

Ο ΑΝΤ1, από την Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο στις 20:45, θα προβάλει και πάλι τη διαχρονική αγαπημένη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλι, με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Ερνεστ Μποργκνάιν, κ.ά.

Αμέσως μετά, στις 23:00, θα ακολουθεί η «Βίβλος», μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή. Η μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη, σε μία μεγάλη και ολοκληρωμένη αφήγηση. Σε αυτή περιλαμβάνονται ιστορίες, όπως η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, η Γέννηση, ο Θάνατος και η Ανάσταση του Ιησού.

Από την άλλη, ο Alpha θα μεταδώσει την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή στις 22:00 τη δραματική ιστορική σειρά «Οι Δέκα Εντολές», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ντόρνχελμ και σενάριο Ρον Χάντσινσον. Η σειρά είχε προταθεί για τρία βραβεία ΕΜΜΥ κι απέσπασε θερμές κριτικές για τα εφέ και τις ερμηνείες ης.

Το MEGA επέστρεψε κι ανανεώνει κι αυτό το πρόγραμμά του. Από την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη στις 21:00, το «μεγάλο κανάλι» θα δείξει το αριστούργημα του Βίκτωρος Ουγκώ «Οι Άθλιοι», παραγωγής BBC. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάννη Αγιάννη ο δύο φορές υποψήφιος για χρυσή σφαίρα, Ντόμινικ Ουέστ.

Την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή στις 23:10 θα παίζεται «Η Γη της Ελπίδας», μια μίνι σειρά, με την υπογραφή του National Geographic, που παρουσιάζει τις δοκιμασίες και την ταλαιπωρία 102 ανθρώπων που επιβιβάστηκαν στο «Mayflower» και καταγράφει την αληθινή ιστορία των πρώτων αποίκων της Αμερικής καθώς και την πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών, το 1621.