Τζορτζ Φλόιντ: Επιγραφή «Black lives matter» στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα (pics)

Gazzetta team
Τζορτζ Φλόιντ: Επιγραφή «Black lives matter» στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα (pics)
Και στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη αναρτήθηκε σημαία με ανάλογο περιεχόμενο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το «Βlack Lives Matter» είναι το κίνημα διαμαρτυρίας, κατά της ρατσιστικής βίας, που ξέσπασε μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, η οποία συνέβη ακριβώς ένα χρόνο πριν, σαν σήμερα 25 Μαΐου του 2020.

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από αυτή την δολοφονία, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ανήρτησε πανό με το σύνθημα «Black Lives Matter», στην πρόσοψη του κτιρίου της.

«Αναρτούμε αυτό το μπάνερ προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη για έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις κι ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους», αναφέρει η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε ανάρτηση στο Τwitter.

Παράλληλα και το προξενείο στην Θεσσαλονίκη προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση, υψώνοντας σημαία με το ίδιο μήνυμα.

Όπως ανέφερε, επίσης, στο Twitter: «Υψώνουμε αυτή τη σημαία για να σηματοδοτήσουμε τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ- τιμούμε τον Φλόιντ και στεκόμαστε με αλληλεγγύη μαζί με άλλα έθνη για την προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ