Έρχεται νωρίτερα η χαλάρωση στην βραδινή απαγόρευση και SMS

Gazzetta team
Έρχεται νωρίτερα η χαλάρωση στην βραδινή απαγόρευση και SMS
Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αύριο και το απόγευμα της Τετάρτης θα ανακοινώσει τη νέα χαλάρωση των μέτρων.

Εβδομάδα ορόσημο σχετικά με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είναι αυτή που διανύουμε, καθώς όλα δείχνουν οτι θα υπάρχει απελευθέρωση σε ένα μεγάλο κομμάτι όσων γνωρίζαμε.

Το πρώτο κομμάτι αφορά της διαπεριφερειακές μετακινήσεις, οι κανόνες για τις οποίες θα είναι διαφορετικές για την ενδοχώρα και διαφορετικες στα νησιά. Για να μεταβεί κάποιος π.χ από την Αθήνα στην Καλαμάτα θα μπορεί να το κάνει ελεύθερα, με ισχυρή σύσταση για self test. Για τα νησιά, αναμένεται να είναι αναγκαίο είτε self test, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πάμε τώρα και στην βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας... Αυτή από τις 23:00 που ξεκινάει αυτή τη στιγμή θα πάει τουλάχιστον τα μεσάνυχτα, ενώ δεν αποκλείεται να την δούμε να μεταφέρεται στις 00:30 είτε ακόμα και στη 1:00.

Αυτό όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, θα συμπαρασύρει και την εστίαση, δίνοντας στις επιχειρήσεις παραπάνω ώρες λειτουργίας.

Το τρίτη σημαντικό κομμάτι αφορά τα SMS. Εδώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς υπάρχουν φωνές που αναφέρουν πως η ολική κατάργησή τους, κρύβει κινδύνους μεγάλης χαλάρωσης. Ωστόσο από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αυτοί που τονίζουν πως δεν γίνεται οι τουρίστες να μπορούν να πηγαίνουν όπου θέλουν και οι πολίτες της χώρας να στέλνουν μήνυμα.

Επίσης, θα είναι οξύμωρο να μπορείς να πας από την Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη και να χρειάζεται να στείλεις SMS για να πας από το σπίτι του σε κάποιο μαγαζί εστίασης ή για να ψωνίσεις.

Νωρίτερα οι ανακοινώσεις

Αρχικά, η εκτίμηση που υπήρχε ήταν πως η χαλάρωση θα έχει ως αφετηρία την 15η Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που η χώρα θα ανοίξει τις πύλες της στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όμως, οι ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο το απόγευμα, θα αφορούν την Παρασκευή 14 του μήνα. Κοινώς, μία μέρα νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέρδισε 3 εκατ. ευρώ στο λόττο αλλά πήγε στη φυλακή και καταστράφηκε η ζωή του