Ραντεβού για εμβoλιασμό: Δύο τρόποι για να τον επισπεύσετε, τι δυνατότητες δίνει η πλατφόρμα (vid)

Gazzetta team
Ραντεβού για εμβoλιασμό: Δύο τρόποι για να τον επισπεύσετε, τι δυνατότητες δίνει η πλατφόρμα (vid)
Τι δυνατότητες δίνει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, για να επισπεύσουμε τον εμβολιασμό.

Αρκετοί έχουν ήδη κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό και περιμένουν τη σειρά τους. Ωστόσο, η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επισπεύσουν τη διαδικασία με διάφορους τρόπους, αν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αν θέλουμε να πέτυχουμε πιο γρήγορα την ανοσία, είναι να ψάξουμε για εμβολιαστικά κέντρα σε άλλες περιοχές κοντά στην Αττική.

Για παράδειγμα μια γυναίκα στην Αθήνα έχει ραντεβού για πρώτη δόση στις 21 Μαΐου. Πατώντας ενημέρωση στοιχείων, άλλαξε τον ταχυδρομικό της κώδικα και το σύστημα της βρήκε διαθέσιμα ραντεβού στο κέντρο υγείας Ερυθρών, ακόμα και 10 μέρες νωρίτερα από τον προγραμματισμένο εμβολιασμό της. Ψάχνοντας άλλα εμβολιαστικά κέντρα βρέθηκαν και άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες πριν τις 21 Μαΐου στο νοσοκομείο της Θήβας και το κέντρο Υγείας της Νεμέας.

Μάλιστα για λόγους εμβολιασμού επιτρέπεται ήδη η διαπεριφερειακή μετακίνηση.

Κλικ στη «λίστα αναμονής»

Ένας άλλος τρόπος να εμβολιαστούμε πιο νωρίς είναι ο εξής: Όταν μπαίνουμε στην πλατφόρμα για να κλείσουμε ραντεβού, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία κλικάρουμε το κουτάκι που γράφει «λίστα αναμονής». Έτσι, αν προκύψει κάποια ακύρωση η πλατφόρμα μας ενημερώνει και μπορούμε να επισπεύσουμε τον εμβολιασμό.

Ωστόσο, όταν κλείσουμε την ημερομηνία μπορούμε και οι ίδιοι να μπαίνουμε στο σύστημα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να ψάχνουμε διαθέσιμα ραντεβού σε εμβολιαστικά κέντρα κοντά μας. Αυτό γίνεται, πατώντας την ένδειξη «αλλαγή». Για παράδειγμα κάτοικος της Νέας Ιωνίας, είχε ραντεβού για τη δεύτερη δόση στις 17 Μαΐου στον Ερυθρό Σταυρό και τελικά βρήκε για τις 13 Μαΐου στο «Αγία Όλγα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ