Κινητοποιήσεις στο Μετρό από τους εργαζομένους: Στάση εργασίας την Τρίτη (4/5) και 24ωρη απεργία την Πέμπτη (6/5)

Gazzetta team
Κινητοποιήσεις στο Μετρό από τους εργαζομένους: Στάση εργασίας την Τρίτη (4/5) και 24ωρη απεργία την Πέμπτη (6/5)
Στάση εργασίας για την Τρίτη (4/5) αλλά και 24ώρη απεργία για την Πέμπτη (6/5) ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι του Μετρό.

Κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν οι υπάλληλοι του Μετρό (σωματείο ΣΕΛΜΑ). Πιο συγκεκριμένα, θα κάνουν στάση εργασίας, δηλώνοντας έτσι συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, την Τρίτη 4/5. Η στάση εργασίας θα είναι από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα, η ΣΕΛΜΑ ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6/5. Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει για την Πέμπτη (6/5) και οι ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ.

Το ΣΕΛΜΑ, σύμφωνα με την ert, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Η υπεράσπιση των κατακτήσεων της πρωτομαγιάς συμπίπτει φέτος με την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση του νέου εργασιακού νόμου.

Το διακύβευμα για τον εργαζόμενο λαό ξεπερνά κατά πολύ εκείνο ενός απλού εορτασμού. Θα πρέπει τα δευτεροβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες να προτείνουν και να σχεδιάσουν μαζί με τα εργοστασιακά συνδικάτα ένα πρόγραμμα αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ