Η αντίδραση των γιατρών στο ενδεχόμενο επιστράτευσης: «Εμείς απαντάμε με συστράτευση»

Gazzetta team
Η αντίδραση των γιατρών στο ενδεχόμενο επιστράτευσης: «Εμείς απαντάμε με συστράτευση»
Την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας στο ενδεχόμενο επιστράτευσης των γιατρών έκανε γνωστή ο Γιώργος Πατούλης.

Η τηλεδιάσκεψη του Βασίλη Κικίλια με τους Ιατρικούς Συλλόγους δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς παρατηρήθηκε διάσταση απόψεων αναφορικά με το αίτημα να συνδράμουν στα νοσοκομεία.

Έτσι άνοιξε ο δρόμος για επιστράτευση γιατρών, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 200, που θα κληθούν να καλύψουν θέσεις στο ΕΣΥ.

Κάτι τέτοιο έφερε την πρώτη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου, μέσω γραπτής δήλωσης του προέδρου, Γιώργου Πατούλη.

«Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι «δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό».

Ο κ. Πατούλης προσθέτει ότι «ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Την κρίσιμη αυτή ώρα που η χώρα μας δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας αγωνίζονται για τη ζωή τους, οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον φονικό ιό. Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας, οι ασθενείς και η πατρίδα».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρει ότι «δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό. Ο απολογισμός και η απόδοση ευθυνών ανήκουν στην επόμενη ημέρα. Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ