Ζαγοράκης: «Στηρίζω τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, εκ παραδρομής η αρχική μου καταψήφιση» (pic)

Gazzetta team
Ζαγοράκης: «Στηρίζω τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, εκ παραδρομής η αρχική μου καταψήφιση» (pic)
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθαρίζει τι συνέβη με την κατά λάθος καταψήφιση του κειμένου για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τις τελευταίες μέρες και ειδικά σήμερα, προκλήθηκε μεγάλος ντόρος με το ψήφισμα στην Ευρωβουλή, σχετικά με την προστασία και την προώθησή της ισότητας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων, συμπεριλαμβανομένων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Αφορμή αποτέλεσαν περιστατικό κυρίως σε Πολωνία και Ουγγαρία, με αποτέλεσμα πραγματοποιηθεί ψήφισμα, προκειμένου η Ε.Ε να χαρακτηριστεί «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΤΚΙ», με τους Γιάννη Λαγό, Εμμανουήλ Φράγκο και Θοδωρή Ζαγοράκη να καταψηφίζουν το τελικό κείμενο.

Μόνο που ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, το έκανε κατά λάθος, όπως λέει ο ίδιος, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός οτι νωρίτερα είχε υπερψηφίσει όλες τις προηγούμενες τροπολογίες σχετικά με το θέμα αυτό.

Αναλυτικά η ανάρτησή του...

«Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑ ΟΛΕΣ τις τροπολογίες ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Εκ παραδρομής στην τελική ψηφοφορία καταψήφισα το τελικό κείμενο και προφανώς υπήρξε διορθωτική ψήφος ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ το. Τα αυτονόητα δεν είναι υπό συζήτηση!».

Την προηγούμενη εβδομάδα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+...

Δημοσιεύτηκε από Θοδωρής Ζαγοράκης / Thodoris Zagorakis στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021