Πιάστηκε η συμμορία των 11 κακοποιών που λήστεψε ηλικιωμένη γυναίκα στη Δράμα

Gazzetta team
Πιάστηκε η συμμορία των 11 κακοποιών που λήστεψε ηλικιωμένη γυναίκα στη Δράμα
Συμμορία έντεκα ατόμων μπήκε στο σπίτι της ηλικιωμένης, την έδεσαν και τη φίμωσαν.

Πέντε φορές πήγαν για να παρακολουθήσουν το σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας οι 11 δράστες, πριν εισβάλουν και την ακινητοποιήσουν την έκτη.

Η ληστεία είχε γίνει στη Δράμα, τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου του 2019 και τώρα 17 μήνες μετά ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε Έλληνες, πέντε αλλοδαποί και ένας ακόμη αγνώστων στοιχείων.

Οι δυο της συμμορίας μπήκαν στο σπίτι της ανυποψίαστης γυναίκας παραβιάζοντας μια μπαλκονόπορτα, την ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού, την φίμωσαν και την έδεσαν με ταινία σε μια καρέκλα. Στη συνέχεια, ερεύνησαν τα δωμάτια, άρπαξαν 650 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι πριν διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν σταμάτησαν τις έρευνες και 17 μήνες μετά, εξιχνίασαν την υπόθεση. Όπως διαπίστωσαν, ένας από τους δράστες εκμαίευσε από το συγγενικό περιβάλλον της ηλικιωμένης την πληροφορία ότι εκείνη είχε χρήματα και τιμαλφή στο σπίτι.

Σε βάρος και των έντεκα σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Μάλιστα, ένας από τους Έλληνες κρατείται ήδη στις φυλακές, ενώ από τους υπόλοιπους δέκα οι οκτώ έχουν απασχολήσει τις αρχές για διάφορα αδικήματα στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ