Φοιτητές καταγγέλλουν αστυνομική βία: «Μηχανή της ΕΛΑΣ με πάτησε στο πόδι» (vid)

Gazzetta team
Φοιτητές καταγγέλλουν αστυνομική βία: «Μηχανή της ΕΛΑΣ με πάτησε στο πόδι» (vid)
Οι φοιτητές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία και την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια, καταγγέλλουν περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης, εν μέσω αντιπαραθέσεων και διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φοιτητές καταγγέλλουν αστυνομική βία κατά την διάρκεια των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων, κατά του νομοσχεδίου.

«Κάποια στιγμή με ρίχνει κάτω ένας άντρας της ομάδας ΔΡΑΣΗ, πέφτω ανάσκελα και τον βλέπω από πάνω μου με ένα κομμάτι ξύλο, να το κατεβάζει κατά πάνω μου. Εγώ αντιστάθηκα, έβαλα το χέρι μου για να αποφύγω τα χειρότερα. Αν δεν το είχα βάλει θα έβρισκε και πάλι πρόσωπο, θώρακα κλπ. Το ξύλο με βρήκε στον αγκώνα», αναφέρει φοιτητής της Βιολογίας στο Star.

«Δεν υπάρχει ποτέ αντιεξουσιαστής που να μην λέει ότι χτυπήθηκε από άτομο της ομάδας ΔΡΑΣΗ», αναφέρει ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών κ. Στράτος Μαυροειδάκος.

Ωστόσο, διαδηλωτές καταγγέλλουν, όπως φαίνεται και στα πλάνα του drone που έδωσε η αστυνομία, πως άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ανέβαιναν με τις μηχανές στο πεζοδρόμιο που ήταν γεμάτο διαδηλωτές στην οδό Ρήγα Φεραίου στα Προπύλαια αλλά και σε άλλα σημεία της Αθήνας.

«Άρχισα να τρέχω μαζί με άλλους φοιτητές, ήταν δυο σταματημένα αυτοκίνητα σε φανάρι και πήγα να περάσω ανάμεσα από αυτά τα δυο αυτοκίνητα. Εκείνη την στιγμή ήρθαν δυο μηχανές, η μια αριστερά μου και η άλλη δεξιά μου και η μια κάπως μου πάτησε το αριστερό μου πόδι…», ανέφερε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Χρησιμοποιείται η νόμιμη αστυνομική βία»

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει παρασυρθεί από μηχανάκι της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Έκαναν συλλήψεις. Κατά την διάρκεια των συλλήψεων όπως γνωρίζετε υπάρχει συμπλοκή και από την συμπλοκή χρησιμοποιείται η νόμιμη αστυνομική βία…», τόνισε ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών.

«Με συνέλαβαν επειδή τραβούσα βίντεο, συνωστισμός στη ΓΑΔΑ»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, φοιτητής που συνελήφθη επειδή -όπως καταγγέλλει- τραβούσε βίντεο με το κινητό του, αναφέρει συνωστισμό στην ΓΑΔΑ.

«Μου λέει να κλείσω το βίντεο, εγώ αρνούμαι ευγενικά, προκαλείται μια ένταση και με συλλαμβάνουν. Μεταφέρομαι στην ΓΑΔΑ, σε έναν διάδρομο 3 επί 9 μέτρα περίπου με 25 άτομα, χωρίς αποστάσεις, χωρίς εξαερισμό, χωρίς παράθυρο, χωρίς τίποτα», ανέφερε ο φοιτητής.

Τραυματισμένος ο γιος του πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου

Τραυματισμένος, με βγαλμένο ώμο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο γιος του Νίκου Μαρκάτου, πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου.

«Παρέστην μάρτυς, πάρα πολλών περιστατικών, στον Ερυθρό Σταυρό όπου προσήχθηκαν άνθρωποι, που είχαν σπασμένα δόντια, κοπέλα είχε πατηθεί από μηχανάκι της αστυνομίας…», ανέφερε ο ίδιος ο πρώην πρύτανης κ. Νίκος Μαρκάτος.

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν όσα κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Θεσσαλονίκη, όπου άντρας των ΜΑΤ χτυπάει με αγκωνιά έναν νεαρό, ο επόμενος τον κλώτσησε και ένας τρίτος με το γκλοπ των χτύπησε στον αυχένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ