«Τάκης ο Αλβανός»: Τη συμμετοχή του συνεπιβάτη του Αλκέτ Ριζάι και σε άλλα συμβόλαια θανάτου εξετάζουν οι αρχές (vid)

Gazzetta team
«Τάκης ο Αλβανός»: Τη συμμετοχή του συνεπιβάτη του Αλκέτ Ριζάι και σε άλλα συμβόλαια θανάτου εξετάζουν οι αρχές (vid)
Τη συμμετοχή του συνεπιβάτη του Αλκέτ Ριζάι στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου το τελευταίο διάστημα εξετάζει η αστυνομία.

Το ενδεχόμενο, ο συλληφθείς σε τυχαίο έλεγχο για την τήρηση των μέτρων σχετικά με τον κορονοϊό, γνωστός στον κόσμο της παρανομίας ως «Τάκης ο Αλβανός», να έχει συμμετάσχει σε εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου εξετάζει η Αστυνομία.

Ο συνεπιβάτης του Αλκέτ Ριζάι στη Λαμία, φαίνεται να είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς που δρούσαν στην χώρα τα τελευταία χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2018 ήταν παρών στην ένοπλη συμπλοκή που είχε λάβει χώρα ξημερώματα, έξω από μπαρ στο Πεδίον του Άρεως, ο ιδιοκτήτης του οποίου δολοφονήθηκε ένα χρόνο αργότερα στο Χαϊδάρι. Επιπλέον, φέρεται να είχε ανάμειξη σε δύο απόπειρες δολοφονίας εις βάρος Έλληνα στην Ηλιούπολη. Το 1997 είχε συλληφθεί ως δράστης της δολοφονίας ενός ομοεθνούς του στον Πειραιά, ενώ το 1999 κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις φυλακές Αλικαρνασσού είχε τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι συγκρατούμενό του.

Ο επονομαζόμενος «Τάκης» ταυτοποιήθηκε ως δράστης της δολοφονίας ενός ομοεθνούς του, τον Οκτώβριο του 2017 στο Joy Bar στη Γλυφάδα και δικογραφία εις βάρος του ολοκληρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών μόλις στις 14 Ιανουαρίου 2021.

Ο 45χρονος άνδρας εντοπίστηκε όταν ελέγχθηκε μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι στη Λαμία, όπου είχε μεταβεί την περασμένη Κυριακή (31.01.2021) προκειμένου να παραλάβει τον γνωστό βαρυποινίτη Ριζάι, οποίος είχε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού.

Τα στελέχη της Ασφάλειας θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό ο 45χρονος να βρίσκεται πίσω από εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η αστυνομία επικαλείται βίντεο από κάμερες ασφαλείας καθώς και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που φέρονται να αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του τον έναν από τους δράστες.

Στόχος της επίθεσης ήταν ο ένας από τους Αλβανούς ιδιοκτήτες του bar, ο οποίος φέρεται να δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών. Είχε μάλιστα το ψευδώνυμο «κατσαρόλας», καθώς λέγεται ότι έβραζε την κοκαΐνη που διέθετε προς πώληση καθαρίζοντάς την από τυχόν προσμείξεις. Η αιματηρή επίθεση στο bar είχε συσχετιστεί με αντιδικίες για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει τη νύχτα, λένε πως ο «Τάκης ο Αλβανός» έφευγε από το Λονδίνο και ερχόταν στην Ελλάδα, κανόνιζε τις δουλειές του ή τις διαφορές του και στη συνέχεια έφευγε ξανά για τη Βρετανία. Αυτό μέχρι το Φεβρουάριο του 2021, όπου πλέον είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για την ανθρωποκτονία του 2017, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Δείτε τι είχε υποστηρίξει στην απολογία του 5 μέρες πριν:

Τι λέει στην απολογία του

«Αρνούμαι και αποκρούω την κατηγορία. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το περιστατικό που έλαβε χώρα την 8.10.2017 και ώρα 4:30 περίπου στη Γλυφάδα. Δεν ήμουν στη Γλυφάδα εκείνη την ώρα. Η αθωότητά μου αποδεικνύεται από τα εξής: Είχα και έχω ακόμη φιλική σχέση και με τον… και δεν είχα ποτέ καμία διαφορά μαζί του. Εννοείται ότι με γνωρίζει καλά ως πρόσωπο και τον γνωρίζω. Ο ανωτέρω ήδη μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι ήμουν και είμαι φίλος του, ότι με τους δράστες συνομίλησε και τους είδε αφού δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και είναι απόλυτα σίγουρος ότι δεν είμαι ένας εκ των δραστών της απόπειρας και της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας που απασχολούν την δικογραφία», επισημαίνει στην απολογία του και τονίζει πως επισκεπτόταν καθημερινά την καφετέρια που έγινε η άγρια δολοφονία.

«Άλλωστε, είναι δεδομένο και προκύπτει από όλες τις καταθέσεις ότι οι δράστες και όχι εγώ συνομίλησαν για λίγο με …. και τον … Δεδομένου λοιπόν ότι οι δράστες και όχι εγώ είχαν ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους και πυροβόλησαν απροκάλυπτα μετά από λογομαχία, αν ήμουν εγώ τότε όλοι θα μιλούσαν ευθέως για μένα. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις και είναι αλήθεια, εγώ είχα φιλική σχέση με τον …. και επισκεπτόμουν και την λέσχη που διατηρούσε χωρίς ποτέ να έχουμε την παραμικρή παρεξήγηση μεταξύ μας. Δεν έχω καμία απολύτως σχέση και δεν ταιριάζω καθόλου με τους ανθρώπους που τρέχουν στο βίντεο μπροστά από το … Άλλωστε τα εν λόγω βίντεο δεν είναι επιβαρυντικά για εμένα και αποδεικνύουν ότι δεν είμαι εγώ ο άνθρωπος που πυροβόλησε που έτρεχε κλπ, ούτε βέβαια έχω τον σωματότυπό του», επισήμανε στην απολογία του ξεκαθαρίζοντας πως εκείνο το βράδυ ήταν μαζί με ακόμη τρία άτομα στη Δάφνη.

«Ο εντολέας μας είναι αθώος και αυτό είναι θέμα χρόνου να αναδειχθεί από τα αποτελέσματα των ανακριτικών ενεργειών που θα ακολουθήσουν. Οφείλουμε όμως ως έννομη τάξη να κατανοούμε ότι το θεμιτό δικαιολογημένο ενδιαφέρον για οποιαδήποτε είδηση δεν πρέπει να φτάνει στα όρια της παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας και της διαπόμπευσης», δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Σταύρος Γεωργόπουλος και Χρήστος Μαυρομάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ