Γώγος: Δεν θέλουμε με τίποτα να υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού

Gazzetta team
Γώγος: Δεν θέλουμε με τίποτα να υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο Open τόνισε πως θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα του κορονοϊού καθώς με το εξαντλημένο προσωπικό στο σύστημα υγείας θα είχαμε πρόβλημα.
Ο κ.Γώγος μιλώντας στο Open τόνισε χαρακτηριστικά πως «είμαστε σε μια δύσκολη υγειονομική κατάσταση, θέλουμε να αποφύγουμε το τρίτο κύμα, γιατί με το εξαντλημένο προσωπικό στο σύστημα υγείας θα είχαμε πρόβλημα».

«Είναι αγώνας μακρών αποστάσεων, ελπίζουμε να μη γίνει μαραθώνιος. Έχουμε έναν χρόνο που ζούμε με τον κορονοϊό και προσπαθούμε να μη χτυπήσουμε αναγκαίες δομές τις οικονομίας, έχουμε θέμα και με τα υπόλοιπα νοσήματα. Προσπαθούμε να πάμε σιγά σιγά, το περίφημο ακορντεόν δεν είναι στον βαθμό lockdown, είναι μερικό lockdown, για παράδειγμα πήραμε ένα μικρό μέτρο για τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές και το λιανεμπόριο δεν έκλεισε τελείως», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος όταν κλείσαμε εντελώς τα σχολεία ήταν επειδή δεν ελέγχαμε την κατάσταση, τώρα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και όταν μια περιοχή μπαίνει στο «κόκκινο», τότε τα σχολεία που θα λειτουργούν θα είναι μόνο τα γυμνάσια και στο λιανεμπόριο θα λειτουργήσει το click away και το click in shop.

Πηγή: Reader.gr