Εμβόλια: Μέχρι πότε αντέχει η Ελλάδα (vid)

Gazzetta team
Εμβόλια: Μέχρι πότε αντέχει η Ελλάδα (vid)
Πόσο καιρό αντέχει η Ελλάδα να εμβολιάζονται οι πολίτες στην περίπτωση που δεν έρθουν οι παρτίδες που αναμένονται αρχές Φεβρουαρίου.

Μέχρι πότε θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί στην χώρα μας αν η AstraΖeneca δεν στείλει τις παρτίδες που περιμένουμε αρχές Φεβρουαρίου;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την τακτική που ακολούθησε η Ελλάδα σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες που όσα εμβόλια έπαιρναν σε τόσους πολίτες τα έκαναν, εμείς κρατάγαμε την δεύτερη δόση.

Αυτή η τακτική τώρα αποδεικνύεται σωτήρια, γιατί για τρεις εβδομάδες δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα αφού θα γίνονται 20.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Δηλαδή αθροιστικά 400.000 εμβολιασμοί στις 20 μέρες, αναφέρει το ρεπορτάζ του Star.

Πότε θα έχουμε πρόβλημα

Πρόβλημα θα έχουμε αν η AstraZeneca δεν στείλει τις δόσεις που μας έχει υποσχεθεί, αρχές Φεβρουαρίου.

Στις 10 Φεβρουαρίου, λένε οι πληροφορίες, θα άνοιγε η πλατφόρμα για τους συμπολίτες μας που έχουν ηλικία μεταξύ 75 και 80 ετών. Αυτοί οι άνθρωποι θα «πληρώσουν» τις ανεπάρκειες της Ευρώπης και τα λάθη που έκανε στην υπογραφή των συμβολαίων, αναφέρει το Star.

Θα καθυστερήσουν περίπου τρεις εβδομάδες, έως τον Μάρτιο δηλαδή, οπότε περιμένουμε μεγάλες παρτίδες, 1,5 εκατομμύριο εμβόλια.

Με βάση τα στοιχεία που σήμερα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, έχουν εμβολιαστεί 220.000 πολίτες μέχρι τώρα (ο στόχος ήταν 200.000) και έχουν κλειστεί πάρα πολλά ραντεβού.

Συγκεκριμένα 172.000 ραντεβού για πολίτες άνω των 85 ετών και 145.000 για πολίτες από 80 έως 84 ετών.

Είμαστε πάνω από τον στόχο μεν, πολύ χαμηλά δε, αφού έχει εμβολιαστεί μόλις το 2% του πληθυσμού, αναφέρει το ρεπορτάζ του Star.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ