Βήμα - βήμα η άρση των μέτρων: Τι παίρνει σειρά μετά τα καταστήματα

Gazzetta team
Βήμα - βήμα η άρση των μέτρων: Τι παίρνει σειρά μετά τα καταστήματα
Απομακρύνεται το σενάριο να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια στις 25 Ιανουαρίου, καθώς η άρση των μέτρων αναμένεται να γίνει βήμα – βήμα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών, θα υποδείξουν στην κυβέρνηση πότε θα γίνει η άρση του lockdown σε περισσότερους τομείς της οικονομίας από αυτούς που άνοιξαν σήμερα, αλλά και η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Star.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών την Παρασκευή, αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Τι θα γίνει με γυμνάσια, λύκεια και Πανεπιστήμια

Το σενάριο να επιστρέψουν οι μαθητές στα Γυμνάσια - Λύκεια στις 25/1 απομακρύνεται, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει χρονική απόσταση τουλάχιστον δύο εβδομάδων για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το άνοιγμα των καταστημάτων, με την 1η Φεβρουαρίου να θεωρείται ότι είναι η πιθανότερη ημερομηνία.

Το άνοιγμα των σχολείων θα συνοδευθεί από το άνοιγμα των φροντιστηρίων, αλλά Πανεπιστήμια και ΙΕΚ θα περιμένουν κι άλλο.

Στις 22 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί η άρση απαγόρευσης της μετακίνησης από νομό σε νομό, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και τα χιονοδρομικά κέντρα από τις 8 Φεβρουαρίου.

Ίσως στις 25 Ιανουαρίου να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου δεν αποκλείεται να δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, των κέντρων τατουάζ, όπως ακόμη να επιτραπεί εκ νέου το κυνήγι και το ψάρεμα.

Επόμενος στόχος είναι να ανοίξει η εστίαση, η οποία όμως φαίνεται ότι θα καθυστερήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ