Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου

Gazzetta team
Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου
Ήταν πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, φυγόδικος και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Συνελήφθη ο Σωτήρης Δεβελέκος ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες και οδηγός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο Σωτήρης Δεβελέκος, πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ήταν φυγόδικος και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για:

  • απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά πέντε ατόμων,
  • εμπρησμό και
  • αδικήματα που αφορούν τη δολοφονική επίθεση στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα, στον Πειραιά, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

Ο οδηγός του Μιχαλολιάκου είχε δώσει τρεις διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας, αλλά όταν αναζητήθηκε δεν βρέθηκε πουθενά. Τον περασμένο Οκτώβρη, είχε και άλλη δίκη για επίθεση στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη, αλλά και πάλι δεν εμφανίστηκε, αναφέρει το star.

Τότε μάλιστα ο ανακριτής, διέταξε τη σύλληψή του, επειδή όπως είπε: «είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ο οδηγός του Μιχαλολιάκου έπεσε στην παγίδα της Κρατικής Ασφάλειας, σε μια απόρρητη επιχείρηση που έγινε στην Αθήνα. Του πέρασαν χειροπέδες και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ.