Τα μαθηματικά του Μητροπολίτη Πειραιώς για να αποδείξει ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία

Gazzetta team
Τα μαθηματικά του Μητροπολίτη Πειραιώς για να αποδείξει ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία
Ιερείς έχουν χαθεί από τον κορονοϊό, οι λοιμωξιολόγοι εξηγούν πως ο ιός μεταδίδεται με την κοντινή επαφή και τα σταγονίδια της εκπνοής, ωστόσο ο Μητροπολίτης Πειραιώς επιμένει οτι κάτι τέτοιο δεν γίνεται με τη Θεία Κοινωνία...

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κάνει τα δικά του μαθηματικά και υπολογισμούς για να δείξει ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία κοινωνία.

Υπολόγισε πόσοι πιστοί προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους δέκα μήνες και τους συνέκρινε με τον αριθμό των κρουσμάτων λέγοντας ότι αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνία!

Προσπαθώντας να εξηγήσει την άποψή του τόνισε χαρακτηριστικά: «Τους τελευταίους 10 μήνες, συνεχίζεται κανονικά η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κάθε Κυριακή στους περίπου 100.000 ναούς της ελληνικής επικράτειας. Μιλάμε περίπου για 25 Κυριακές. Άρα 25 x 100.000 = 250.000 Θείες Λειτουργίες έχουν τελεστεί μόνο κατά τις Κυριακές το τελευταίο 10μηνο, μη συνυπολογίζοντας τις ενδιάμεσες μεγάλες εορτές που έπεφταν τις καθημερινές. Έστω ότι κάθε Κυριακή κοινωνούσαν μόλις 10 πιστοί σε κάθε Θεία Λειτουργία, άρα 250.000 Λειτουργίες x 10 πιστούς = 2.500.000 φορές συνολικά έχουν κοινωνήσει πιστοί τους τελευταίους 10 μήνες. Και δεν ισχυρίζομαι ότι και οι 2.500.000 πιστοί είναι μοναδικοί!

Αλλά από τα 130.000 καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ελλάδα έως τις 2.500.000 φορές που κοινώνησαν πιστοί στις εκκλησίες, υπάρχει τεράστια απόκλιση… με δεδομένο ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτός ο τόσο μεταδοτικός ιός, μεταδίδεται και μέσω της Θείας Κοινωνίας! Αυτό είναι το θαύμα των ημερών μας, στο οποίο έχουμε τη χάρη και την ευλογία να συμμετέχουμε ενεργά ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Ελλαδικής Εκκλησίας».